Ustanak u Šapcu ( 109.dan): Zelenović doživeo fijasko među svojim sugrađanima, ali i u Briselu!?

Na 109-om protestu Šapčana ponovo su se čuli zahtevi građana da Nebojša Zelenović podnese ostavku, jer su građani prozreli nameru Zelenovića i gradske Uprave, da pod izgovorm demokratije, budu po ko zna koji put obmanuti. 

  • Nebojša Zelenović nije požljan u ovom gradu  i građani više ne žele da on upravlja njim. Referendum, slobodno izjašnjavanje ili kako god to nazvali,  doživeo je totalni promašaj i fijasko. U nedelju, gde je na njihov takozvani referendum izašlo samo 9 odsto građana, odbačen je predlog da se iz novca Mesnih zajednica gradi otvoren bazen. Građani su poslali direktnu poruku šta misle o tome i ni taj mali broj nije glasao za predlog da se izgradi otvoreni bazen. Oni su pokušali da lažu i mažu narod, kao što su godinama navikli, ali su ih građani prozreli  i pokazali da im je mesto u istoriji ovog grada. Nebojša Zelenović ući će u istoriju kao najgori gradonačelnik, a SNS će pokazati kada dođemo na vlast, kako se vodi odgovorna gradska politika – rekao je Saša Maksimović, poverenik Saveta za koordinaciju mesnih zajednica u odboru SNS-a. 

Nenad Plavić, odbornik u Skupštini grada, podsetio je okupljene da opozcija predvodjena Đilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem, blokira RTS.

  • Oni danas drže kao taoce radnike RTS-a i to nazivaju demokratijom. Da li je gradonačelnik Zelenović tamo, pouzdano ne znamo, ali pretpostavljam da jeste, kao što je bio u martu, kada je upao u RTS zajedno sa onima koji su nosili testeru i gurali i maltretirali zaposlene u toj ustanovi. Samo pre 2 dana, on je u evropskom parlamentu pričao protiv Srba i Srbije, isto kao što je to učinio i prošle godine. Zajedno sa Đilasom iznosio je neistine ,a našu severnu srpsku pokrajinu, našu svetu zemlju Kosovo, proglasio državom, jer je u Peći sedeo ispod njihove zastave. Mi nemamo ništa protiv toga da građani u mesnim zajednicama odlućuju kako će trošiti novac iz budžeta, ali način na koji oni to rade mi ne podržavamo. 

Plavić kaže i to,  da je način kako je to osmislio Nebojša Zelenović i Gradska uprava, su prevara koju su građani prepoznali. Umesto da o tome odlućuju Saveti mesnih zajednica  oni su obavili nekakvo anketiranje građana. Dve trećine saveta u gradu su ljudi koje je predložila SNS, zato oni izbegavaju Savete kao jedine legitimne da o tome odlučuju. 

  • Osmislili su da se sav novac od poreza Mesnih zajednica, sliva na jedinstven račun grada. Formirali su posebne biračke spiskove iako postoje jedinstveni spiskove i na njih stavljali podobne građane. Čak ni oni nisu glasali kako su očekivali. Samo na takozvano anketiranje potrošili su 3.300. 000 dinara. Mi jesmo za otvoreni bazen, ali ne da se gradi od novca Mesnih zajednica, već iz budžeta grada. Zato je Zelenović doživeo fijasko, jer je hteo da građane prevede žedene preko vode. U budžetu nisu predvideli izgradnju bazena. Kada seledećeg marta dobijemo izbore, uradićemo rebalnas i uvrstiti bazen u budžet. Grad sa budžetom od  4. 700. 000 dinara nema pare ni za šta, ni za besplatan prevoz najstarijih građana, ni za besplatne vrtiće , ni za javne garaže –rekao je Nenad Plavić na protestnom skupu SNS-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *