Ustanak u Šapcu (113.dan): “OSTAVKA ZELENOVIĆA JE JEDINO ŠTO IMA SMISLA”

Protest protiv Nebojše Zelenovića, gradonačelnika Šapca, održan je u centru grada 113. put. Masa Šapčana okupila se ispred Gradske uprave zahtevajući da Zelenović podnese ostavku i raspiše prevremene lokalne izbore. Nezadovoljstvo gradskim rukovodstvom rezultat je nagomilanih problema, ali i nezainteresovanosti aktuelne šabačke vlasti da ove probleme reše.

Protesti protiv Nebojše Zelenovića počeli su 7. maja 2019. godine, a sugrađane su od prvog dana podržali šabački naprednjaci. Na 113. protestu protiv lokalnih vlastodržaca, govorili su Dejan Jovanović, odbornik SNS u Skupštini grada Šapca i dr Boban Birmančević, narodni poslanik i poverenik GO SNS u Šapcu.

Dejan Jovanović je istakao da od početka protesta Šapčani gradskom rukovodstvu upućuju samo jedan zahtev: da nesposobni, korumpirani, bahati, a ispostavilo se i osuđeni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ode sa političke scene i prepusti grad drugima kako bi Šabac mogao nesmetano da se razvija i prati razvoj svih ostalih gradova u Srbiji.

– Da je trunke časti, poštenja i morala, gospodin Zelenović bi nakon 8. decembra, kada je završen proces neposrednog izjašnjavanja, ili kako on kaže “referenduma”, podneo ostavku. Nebojša Zelenović je obesmislio sve naše savete mesnih zajednica i to je bio njegov revolt za poraze u svim savetima mesnih zajednica u gradu i veliki broj mesnih zajednica koje je izgubio u selu – rekao je Dejan Jovanović.

Jovanović je, između ostalog dodao i da je Šabac trenutno “dignut u vazduh” aludirajući na radove koji su u toku u poslednjih nekoliko nedelja. Kako je naglasio, to je matrica šabačkih vlastodržaca pune dve decenije. Tri i po godine ne rade ništa i ne interesuju ih problemi sugrađana, život i standard, vodovodna i kanalizaciona mreža. Jedino što ih interesuje, kako je naglasio, je da ostanu na vlasti po svaku cenu.

Dr Boban Birmančević upitao je kada će Nebojša Zelenović da podnese ostavku, kada će Gradska uprava konačno da raspiše izbore i da na tim izborima niko ne kupuje glasove, odbornike, da niko ne preti onima koji drugačije misle, da niko ne preti medijima i zaposlenima u javnim preduzećima.

– Ostavka Zelenovića je jedino što ima smisla. Na današnji dan u centru grada imamo tri projekta, ali nijedan od njih nije transparentan i na njima samo izvlače pare – istakao je dr Birmančević i dodao da grupa koja se nalazi oko gradonačelnika Šapca misli samo za svoje dobro, a ne za dobro svojih sugrađana.

Birmančević je podsetio da na vlasti u Šapcu nije samo Nebojša Zelenović. U koaliciji sa Zelenovićevom partijom je i Demokratska stranka, odnosno Dušan Kostadinović koji je Zelenovićev zamenik, tu su i Nemanja Pajić, Sovranije Čonjagić, Živojin Vuletić …

– Tu je i Dušan Petrović koji i celu priču vodi. Ono što treba da znate Nemanja Pajić i Sovranije Čonjagić ponose se podrškom koja nije za ponos. Mi ne postavljamo pitanje ko će biti predsednik u Hrvatskoj, ali postavljamo pitanje zašto i u čije ime rukovodstvo Šapca daje podršku ljudima koji Srbiju nazivaju šakom jada, ljudima koji loše govore o Srbiji, ljudima koji rade protiv Srbije. Takvi ljudi su Nemanja Pajić i Sovranije Čonjagić – rekao je dr Birmančević.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *