Ustanak u Šapcu (18.dan): Blažo Knežević: „ Dušan Petrović i Nebojša Zelenović neljudskim tretmanom teraju radnike iz JKP „Stari grad“, namerno ga urušavaju i pripremaju za bagatelnu prodaju“!?

Dušan Petrović i Nebojša Zelenović nastavili su da urušavaju naš grad i prave velike probleme u šabačkim javnim preduzećima, rekao je narodni poslanik Blaža Knežević sugrađanima koji su se ispred zgrade Gradske uprave okupili 18. put kako bi iskazali nezadovoljstvo radom gradonačelnika Nebojše Zelenovića. Kako je Knežević naglasio, u JKP “Vodovod-Šabac” radnici su tužili preduzeće zbog umanjenih zarada, dok je u JKP “Stari grad” situacija najteža.

– Visoko pozicionirani funkcioneri u JKP “Stari grad” jutros su mi otkrili podatak da je u protekla tri, četiri meseca zbog torture rukovodstva i teranja na prekovremeni rad od preko 12 sati, preduzeće napustilo devet profesionalnih vozača i oko 25 radnika. Razlog za ovakav neljudski tretman prema radnicima je taj što Nebojša Zelenović i Dušan Petrović žele potpuno da unište preduzeće i da ga prodaju. A radnici nemaju nikakvu zaštitu – rekao je Blaža Knežević.

Govoreći o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, Knežević je istakao da nije nimalo laka, ali da je to rezultat državne politike koju su vodili oni koji bi ponovo nasilno da dođu na vlast – Dragan Đilas, Dušan Petrović, Vuk Jeremić i Boris Tadić. Podsetio je da je “dosovska” vlast 2001. godine iz zatvora oslobodila preko 2.000 pripadnika najokorelijih šiptarskih terorističkih grupa.

– Nastavak toga je da Nebojša Zelenović odlazi u Peć i sedi pod zastavom samoproglašene i nepriznate države Kosovo, dajući im vetar u leđa i legitimitet za sve ono što se dešava na Kosovu i Metohiji. A zašto? Videli ste da za vreme njihove vlasti ništa ih drugo ne interesuje do pljačka državne imovine i kase. Zato ne čudi Nebojša Zelenović ni kada upada nasilno u policijsku stanicu u Guči. Tu nosi crnu kapicu, a kada ide u Peć najverovatnije nosi belu – rekao je Blaža Knežević.

Saša Maksimović, poverenik Saveta za koordinaciju mesnih zajednica, istakao je da u Šapcu postoji bezbroj problema koji su se u proteklih 19 godina nagomilali. Aktuelna gradska vlast je uvela referendume na kojima bi se građani izjasnili kako žele da se u njihovim sredinama potroši novac od povraćaja poreza na imovinu, ali s obzirom na to da je u većini mesnih zajednica na vlasti SNS, shvatili su da im se to ne isplati.

– Svaka gradska mesna zajednica ima probleme koji ne bi trebalo da postoje u 21. veku. Gradska uprava je u decembru prošle godine donela odluku da angažuje popisivače koji će ići po mesnim zajednicama upisivati građane koji bi glasali za neki od projekata. Iz budžeta je za to izdvojeno 2,8 miliona dinara. Za te pare su mogli dve ulice da asfaltiraju – rekao je Saša Maksimović.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *