Ustanak u Šapcu ( 24.dan): U toku je velika pljačka gradskog budžeta?!

Pljačka gradskog budžeta evidentna je svakog dana i vidljiva je kroz budžet. Pre nekog vremena, raspodeljeno je preko 20 miliona dinara na nameštenom konkursu za medije. Novac su dobili kvazi promoteri grada i gradskih projekata, a ustvari se taj novac koristi za promociju prljave kampanje Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Nebojše Zelenovića, rekao je Marko Jančić, odbornik u Skupštini grada Šapca, na 24. protestu protiv gradonačelnika Šapca.

Prema njegovim rečima, vrhunac bahatosti aktuelne gradske vlasti je kampanja za izbore u MZ Majur koji su zakazani za 16. jun. Kako je istakao, nije im bilo dovoljno to što su namestili referendume u svim mesnim zajednicama, već građanima sada traže i dodatan novac za kupovinu ultrazvučnog aparata za zdravstvenu ambulantu u Majuru.

– Nije im dovoljno što Dom zdravlja nije sposoban iz svojih sredstava da opremi sve ambulante, već ambulante po selima zatvaraju, ljude nema ko da leči, pa sada prave nov namet građanima i traže im dodatna sredstva da bi oni opet promovisali svoju kampanju. Grad Šabac jeste slobodan grad. “Oslobodili” su ga od stranih investicija, “oslobodili” su ga investicija u infrastruktu i svega onoga što je dobro i što predsednik Aleksandar Vučić radi u svim opštinama na teritoriji Srbije. Grad Šabac je slobodan grad sa najskupljim vrtićem u Srbiji. Ljudi izdvajaju preko 7.000 dinara po jednom detetu – rekao je Marko Jančić.

Doktor Aleksandar Pajić, poverenik GO SNS Šabac, istakao je da se čudne stvari dešavaju u političkim organizacijama demokrata. Naime, u septembru 2018. godine, na čelo Izvršnog odbora DS-a dolazi zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović, a 1. juna ove godine pravi se pakleni plan ujedinjenja demokrata, na čijem čelu bi bio Nebojša Zelenović.

– Jednom isterani Dušan Petrović sada hoće preko lika Nebojše Zelenovića da preuzme DS. Ono što je problematično, svi oni koji su na tom Izvršnom odboru bili protiv takve odluke, dobili su već sledeći dan rešenje da su raspušteni. Da li će Nebojša Zelenović biti neki od lidera? To nas ne interesuje. Njihovo je pravo da među sobom biraju najbolje. Ako im je Nebojša Zelenović najbolje rešenje, onda od njih nema ništa. Problematično u svemu tome je koliko energije troši trenutna vlast u Šapcu da bi na bilo koji način raširila svoju strukturu po čitavoj Srbiji. Oni, sem u Šapcu, nigde više ne postoje – rekao je dr Aleksandar Pajić.

Što se tiče izbora u Majuru, dr Pajić je naveo da je i ranije na protestima govorio da će aktuelna gradska vlast imati problema sa sastavljanjem svoje liste kandidata.

– Govorio sam i najavio da Nebojša Zelenović nema smelosti i hrabrosti da izađe sa svojom listom koju će podržati njegova politička opcija. To se i desilo. Sinoć je potvrđena lista “Zelenih” dr Dejana Pavlovića, koji je sačinio listu sa prvim nosiocem Dejanom Jerinićem. Ono što mogu da vam kažem je da iz pouzdanih izvora saznajem da hoće da pokušaju da ponovo kupe čak i izbore za mesnu zajednicu. A kupovina izbora je krivično delo za koje se ide u zatvor – naglasio je dr Pajić.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *