Ustanak u Šapcu ( 41.dan): “ Gradonačelnik Nebojša Zelenović je poslednji čovek koji ikom može da drži lekcije iz poštenja“!?

Poslednje otvoreno pismo koje je gradonačelnik Šapca uputio predsedniku Aleksandru Vučiću, pokazuje svu nemoć politike koju Zelenović vodi zajedno sa svojim mentorom Dušanom Petrovićem – izjavio je dr Boban Birmančević, narodni poslanik i poverenik GO SNS u Šapcu.

Reagujući na Zelenovićeve optužbe da država i grad Beograd rasipaju novac na nevažne stvari, dok je u Šapcu vlast odgovorna, dr Birmančević je istakao da aktuelno gradsko rukovodstvo ima najmanje prava da govore o ovome.

– Gradonačelnik Nebojša Zelenović vrlo dobro zna da u gradu u kom je on gradonačelnik od 45 seoskih mesnih zajednica, u 42 nema ni metra vodovodne i kanalizacione mreže. Koliko je puteva moglo biti urađeno za 2,7 milijardi dinara, koje grad obećao u budžetu za kapitalne investicije? Koliko je vrtića moglo da se izgradi od para kojima ste plaćali 29 pomoćnika? A koliko je moglo da se izgradi od plata koje ćete morati da isplatite direktoru Doma zdravlja koji je dobio otkaz samo zato što nije hteo da skuplja glasove za Vuka Jeremića? – upitao je dr Birmančević.

– Gledali smo svi prošle nedelje uspešan nastup naših košarkašica na Evropskom prvenstvu. Igrale su u sportskoj hali u Zrenjaninu. Zrenjanin je grad veličine Šapca, a jeste li videli kakvu halu imaju? Mi u šapcu nemamo nikakvu halu. Jedina sportska hala je pod ključem i pod vlasništvom banke, a sportisti u Šapcu nemaju gde da vežbaju i odigravaju utakmice. Neka Nebojša Zelenović kaže gde je sportska hala koju grad Šabac mora da ima – rekao je dr Boban Birmančević.

Odbornik u Skupštini grada Šapca dr Slobodan Popović, naglasio je da se u Šapcu kontinuirano dešava da umesto da gradska vlast rešava sopstvene probleme, rukovodstvo brine tuđu brigu. Kao primer naveo je loše stanje sa odnošenjem smeća i to na popularnoj izletničkoj lokaciji uz reku Savu.

– Na potezu od Starog mosta do Kočinog kanala gde je vikendaško naselje, ima nekoliko prastarih kontejnera koji su uvek puni i oko tih kontejnera uvek su gomile rasutog đubreta. Kroz ovo gledamo propast gradskog komunalnog preduzeća, gradske uprave i grada Šapca. Ovo je prava slika grada koju oni pokušavaju da predstave drugačije, da je Šabac grad koji nema probleme i koji je primer za ostale gradove kako treba raditi – naveo je dr Slobodan Popović.

Miloje Dragojević, direktor Poljoprivredne savetodavne i stručne službe na 41. protestu protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, poručio je aktuelnom gradskom rukovodstvu da mogu da rade šta hoće, ali ne mogu da rade dokle hoće.

– Mi smo ovde da se borimo protiv vas: Nebojše Zelenovića, Dušana Petrovića, Sovranija Čonjagića i Nemanje Pajića. Nebojša Zelenović treba da podnese neopozivu ostavku zbog obraćanja na poslednjoj sednici Skupštine grada Šapca. Nazvao si nas kriminalcima. Ako smo mi ovde kriminalci, ja ne znam šta si ti. Dokazana lopurda koja je ukrala pet miliona evra – rekao je Miloje Dragojević.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *