Ustanak u Šapcu (62.dan): Vidi se kraj vladavine šabačkih dosmanlija…

Uprkos tropskoj vrućini, Šapčani nezadovoljni stanjem u gradu za koje kao najodgovornijeg smatraju gradonačelnika Nebojšu Zelenovića, okupili su se 62. put zahtevajući ostavke lokalnog rukovodstva. Kako je ocenio narodni poslanik u republičkom parlamentu Blaža Knežević, Nebojša Zelenović je nelegitimno izabran gradonačelnik koji je na vlast došao kupovinom glasova.

– Svi znamo da su ga 2014. godine na mesto gradonačelnika izbacile poplave, a svi znamo da su 2016. godine njegovi aktivisti u predizbornoj kampanji kupovali glasove u njegovo ime, što je dokazano na sudu, a nakon toga posle pobede SNS na lokalnim izborima kupovali odbornike i prebacivali ih na svoju listu – rekao je Blaža Knežević.

On je svoje sugrađane podsetio ne samo na brojne malverzacije aktuelne gradske vlasti koja je na tom mestu još od 2000. godine, već je naveo i niz katastrofalnih poteza političara koji su vladali Srbijom do dolaska Srpske napredne stranke.

– Sećamo se nakon 2000. godine, kada su sproveli pljačkaške privatizacije, kada su stotine hiljada radnika ostavili na ulici. Ostavili su ih bez egzistencije i njihovu decu bez prava da žive u jednoj normalnoj zemlji. Počeli su da rasparčavaju zemlju, policiju su bacili na kolena, sistemski su uništavali vojsku Republike Srbije, časne oficire terali sa posla, topili tenkove. Bez posla je preko noći ostalo 860 sudija, jer nisu hteli da se povinuju ucenjivačkoj politici DS-a. Politika prema Kosovu i Metohiji dovelo je Kosovo i Metohiju u situaciju u kojoj se sada nalazi. Dragan Đilas, Boris Tadić, Vuk Jeremić i Dušan Petrović uveli su tada granicu između Srba i Srba. I danas kada shvataju da nemaju više nikakvu podršku naroda, kada shvataju da su na ivici cenzusa, pribegavaju svemu i svačemu samo da bi pokušali na jedan način da destabilizuju Srbiju i da ponovo, kao što su to radili 2000. godine izazovu krvoproliće u Srbiji – rekao je Blaža Knežević.

Mladen Čolić, poverenik MO “Jevremova” GO SNS u Šapcu istakao je da je smena gradonačelnika Šapca bitna za grad.

– Svaki jedan dan njegove vladavine je nekome drugome možda šest meseci da se ispravi ta greška. Zelenović ove radne dane provodi u Beogradu. Skupi 200 ljudi iz cele Srbije, pa misli da je bitan. Ode, narušava javni red i mir, čupa znakove, vodi svoje aktiviste da ulaze sa motornim testerama na RTS, upada u Predsedništvo, ali mi nećemo to da radimo. Kažu Šabac će u Evropu. Ja ne znam samo gde je ta Evropa, kada sto metara sa naše leve strane imamo divlju deponiju. To je žalosno – rekao je Mladen Čolić.

Please follow and like us:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *