Ustanak u Šapcu ( 91.dan): “ Na prošlim izborima Zelenović je kupovao glasove po selima tako što je džabe odnosio smeće!? Sada obećava da neće biti povećanje cena ggrejanja …

Zbog sve lošijeg stanja u gradu za koje kao najodgovornijeg smatraju gradonačelnika Nebojšu Zelenovića, nezadovoljni Šapčani održali su još jedan protest protiv aktuelnog ovdašnjeg rukovodstva. Ovo je bio 91. put kako se okupljaju ispred zgrade Gradske uprave, a ove proteste od prvog dana podržalo je povereništvo Srpske napredne stranke u Šapcu.

Aktivistkinja ove partije Slavica Kostić, istakla je da je uprkos najavi bojkota Nebojša Zelenović u Šapcu započeo predizbornu kampanju. Kako je rekla, Zelenović je u prošloj predizbornoj kampanji kupovao glasove na seoskom području tako što je meštanima odnosio smeće za džabe, a sada se dosetio da obavesti Šapčane kako neće biti povećanja grejanja u sezoni 2019/2020.

– A 2020. je „slučajno“ izborna godina. U Zelenovićevim medijima objašnjeno je da je prirodni gas poskupeo za 20 odsto, ali, eto, cene za potrošače se neće menjati. Rešili su da glume dobre vile i da ne poskupljuju grejanje sada. Ali zato naredne sezone, Šapčanima ima debelo da naplate. Zamislite koliki će računi za grejanje biti kada poskupljenje energenata bude moralo da se plati dobavljačima? I na to još dodajte kredite za termoizolaciju stambenih zgrada – naglasila je Slavica Kostić.

Da Zelenovićeva politika ide na štetu građana, u to su se mogli uveriti nedavno i u Nakučanima, gde nije hteo da pomogne građanima oko asfaltiranja vitalnih puteva u ovom mestu, pa je država finansirala ove radove.

– Neki su se ponadali da će im gradonačelnik pomoći, jer u Nakučanima živi Prodan Panić, zamenik predsednika Skupštine grada Šapca. Što bi se reklo, Zelenovićev čovek. Ali, ovi što su se uzdali u Prodana ne znaju da ga Zelenović baš nešto i ne simpatiše, još od onda kada se pronela glasina da je Prodan kandidat za gradonačelnika Šapca. Sreća tu je država, tu je Vlada Srbije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pa narod zna ko će da im pomogne – rekla je Slavica Kostić.

Odlazeći gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pokazuje nesposobnost po pitanju vođenja grada, što pokazuje katastrofalno stanje ne samo u javnim preduzećima nego i u mesnim zajednicama, istakao je Mladen Čolić, poverenik MO “Jevremova” GO SNS Šabac.

– Šapčani znaju kako žive i koliko je desetina fabrika u našem gradu ugašeno nakon dolaska na vlast ekipe Dušana Petrovića i njegovih kadrova. Šabac više nema nikakvu politiku sem neke tajkunske politike. Ne možemo zaboraviti šta su uništili. Veliku industriju “Zorka”, “Jelu”, “Obnovu”, “7. juli” … da ne pominjem i da ne nabrajam dalje – rekao je Mladen Čolić.

U mirnoj protestnoj šetnji, demonstranti su se od Gradske uprave uputili ka Međuopštinskom istorijskom arhivu i Dunjića kući, gde se nalaze prostorije Nebojše Zelenovića i njegovih kadrova.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *