Vešanje je bilo političko sredstvo lidera DOS-a u nasilnom rušenju Miloševića, danas ove  metode hoće da koriste Đilasovi „poslovni“ partneri?!

Uvođenjem višepartijskog sistema u Srbiji na velika vrata je uvedeno  i apsolutno neprihvatljivo političko ponašanje ne samo pojedinaca nego i kompletnih rukovodstava političkih stranaka! Demokratija ( ta reč je najveća prevara modernog doba) je za njih od prvog dana od kada je ušla u politički leksikon i rečnik u Srbiji, značila i to, da svako može u ime politike i za politiku – da radi šta hoće i da priča šta hoće bez ikakve lične cenzure ili društvenih kosekvenci…

I tako smo, na samom početku političkih  surovih borbi u Srbiji, sa početka devedesetih godina prošloga veka, stigli i do najstrašnijih javnih uvreda koje su „hrabri“ nosioci nekakvih političkih funkcija i najminornijih ondašnjih političkih partija,  javno izgovarali pred  okupljenom masom poklonika! Što je uvreda bila teža i morbidnija, to je masa to burnije pozdravljala, stalno tražeći još jače, još ružnije reči i uvrede za političke protivnike…

Svi se mi moramo pristetiti  tih, „zlih vremena“ za koja su većina ondašnji lideri DOS-a  hteli da reše silom uz  najstrašnije javno izgovorene pretnje!? Kakve li ironije političkog života u Srbiji? Poslati od tobožnjih demokrata sa Zapada, ondašnji liderčići nedokazani ni u kakvom poslu pre toga – ponašali su se kao najobičnije „ kafanske polupijane barabe“ željne da izazovu tuče i nemire…

Sigurno su sačuvani video snimci svih tih 18 lidera DOS-a, koji su godinama „Kod konja“ pozivali na linč i vešala! Da, prednjačio je u tome „surovi“ Čanak, onako namršten kao da ima najstrašnije probavne tegobe, vikao je na sav glas:„ Ubiti crvenu vešticu sa Dedinja“, ( mislio je naravno na Mirjanu Marković), „Idemo na Dedinje“, „ Zapalićemo ih“ i slične  gromoglasne poruke u mikrofon odzvanjale su centrom Beograda…

To su potom horski ponavljale njegove kolege, da ne bi ispred okupljene mase nezadovoljnika ispali „ seka perse“… Nadigravali su se dosovci u psovkama i uvredama na račun svih članova porodice Slobodana Miloševića… I država nije nijednom reagovala. A, trebala je. Jer politička borba ne znači i nasilje, pretnje i pozivi na linč! Tako je bilo nekada.

Dvadeset i malo više godina kasnije, neki novi „dosovci“, potomci najekstremnijih zona srpskog političkog sumraka – opet prete! Vokabular uvreda je skoro isti. Kao da ih je „Čanak pravio“!? Ali, više ne mogu da to govore na javnim skupovima, jer ne mogu ni dupli autobus da napune pristalicama, a kamo li bilo koju beogradsku raskrsnicu ili plato!?

Ali, zato sada pretnje šire modernim sistemima. Društvenim mrežama, na sednicama gradske i republičke Skupštine, lokalne samouprave…

Opet hoće nekoga da vešaju, siluju, napastvuju… Tobože hipotetički, ako oni urade to i to, e onda će oni da siluju i vešaju!?

Dokle više Srbija  „umesto među šljivama“, mora da bude „ međ buzdovanima i bukvama“? Zar je vlast toliki opijum, jača od svih droga,  da se potpuno gubi razum?

Opet prete nosioci istih ili sličnih političkih ideja. Prete oni koji su i ranije pretili. Prete oni koji su Miloševića nasilno srušili i „prodali Hagu“!? I šta su posle toga uradili? Opljačkali zemlju, obogatili se.

Kad ih je narod skinuo sa vlasti i poslao na djubrište istorije, nisu odgovarali za ono što su skoro dve decenije opljačkali?! Ćutali su  sakriveni. Kad su shvatili da neće odgovarati za učinjeno, Izmileli su na svetlost dana, pa bi opet na vlast. I opet počinju kampanju pretnjama sa vešanjem,silovanjima… Sve je isto, samo su promenjeni epizodisti…

P.J.

Malović: Jedini program koji nude jeste ‘mrzim Vučića’

Koordinator Srpske napredne stranke (SNS) za Kolubarsko-mačvanski okrug Branislav Malović najoštrije je osudio „skandalozne napade na čelne ljude držžave“ i ocenio da je jedini program koji opozicioni Savez za Srbiju nudi građanima „mrzim Vučića“.

– Ujedinili su se u Savez za pljačku i silovanje svi oni koje naš narod dobro pamti po razaranju i rasturanju Srbije, a jedini program koji nude građanima je „mrzim Vučića“ – izjavio je Malović povodom izjave poslanika Dveri Srđana Noga da bi na Terazijama trebalo obesiti premijerku Anu Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića.

On je u saopštenju optužžio lidere Saveza za Srbiju da „obilaze Srbiju sa svojim malobrojnim sledbenicima zaslepljeni mržžnjom i govoreći isključivo ono što odgovara njihovim mentorima iz različitih centara moći“.

– Ne mogu lideri Saveza za silovanje i vešanje da podnesu činjenicu da danas Srbija više nije moneta za potkusurivanje njihovih ličnih interesa, već je zemlja koja se uspešno oporavlja od decenija njihovog lošeg upravljanja, Srbija je danas međunarodno ugledna i ekonomski oporavljena držžava, zahvaljujući svim naporima predsednika Vučića – istakao je Malović.

On je pozvao nadležžne organe da u skladu sa svojim ovlašćenjima „stanu na put pozivima na linč i monstruoznim pretnjama od strane onih čija su usta puna demokratije, a džžepovi puni novca opljačkanog od građana Srbije“.

Оставите одговор