Vesić: Deca sa Kosova i Metohije zajedno sa decom iz Obrenovca na zimovanju na Tari

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je Eko kamp u Mitrovcu na Tari, gde već devetu godinu zaredom borave deca iz beogradskih osnovnih škola, a ove godine su tu i deca iz opštine Obilić sa Kosova i Metohije.

U kampu je trenutno 120 dece iz Obrenovca i oko tridesetoro dece iz Obilića na Kosovu i Metohiji, što je deo sporazuma koji su potpisali Grad Beograd i srpske sredine sa Kosova i Metohije. Gradske opštine vode računa da pomognu život sunarodnika s Kosova, a jedna od aktivnosti je da srpska deca koja žive u tim sredinama posećuju Beograd i koriste pogodnosti koje imaju i beogradska deca.

Tako su, rekao je Vesić, deca iz Obilića danas zajedno s decom iz Obrenovca i drugih krajeva Beograda.On je dodao da u ovom trenutku u šest objekata Centra dečjih letovališta i oporavilišta ima smeštajnih kapaciteta za oko 800 dece.

FOTO: FACEBOOK.COM/GORAN VESIĆ

– Trenutno smo preuzeli odmaralište Šuplja stena kod Beograda, a završavamo i renoviranje objekta u Aranđelovcu. Kada budemo završili ta dva objekta, imaćemo 260 mesta više i nastavićemo da ulažemo u Centar dečjih letovališta i oporavilišta. Već naredne godine uložićemo i u rekonstrukciju objekta na Tari, u koji od otvaranja nije mnogo uloženo. Naš cilj je da imamo više smeštajnih kapaciteta kako bi deca iz Beograda mogla da provode vreme na planini, da uče o ekologiji i tokom letnjeg i zimskog raspusta neko vreme provedu zajedno – istakao je zamenik gradonačelnika i poručio roditeljima da je ovo najbolja ponuda za decu – naveo je Vesić.

On je podsetio na to da sva deca u Obrenovcu imaju besplatno zimovanje na planini, zahvaljujući dogovoru između Opštine i Termoelektrane.

FOTO: FACEBOOK.COM/GORAN VESIĆ

FOTO: FACEBOOK.COM/GORAN VESIĆ

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao da je za ovo putovanje zaslužna Termoelektrana i zahvalio je tom prilikom njenom rukovodstvu na tome što su uz građane Obrenovca i što se na odgovoran način odnose prema zdravlju svog stanovništva.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Dejan Pavićević izrazio je zahvalnost predstavnicima Grada Beograda i Opštine Obrenovac na brizi koju su pokazali prema deci iz opštine Obilić. „Dolazak ovde i druženje sa vršnjacima za decu je nezaboravno iskustvo“, rekao je Pavićević, navodeći šta je sve urađeno za žitelje Obilića i drugih opština.

FOTO: FACEBOOK.COM/GORAN VESIĆ

FOTO: FACEBOOK.COM/GORAN VESIĆ

On je najavio da se za desetak dana očekuje da Grad Beograd u Kosovskoj Mitrovici započne izgradnju zgrade za povratnike, što je značajno. Predsednik Privremenog organa Opštine Obilić Nenad Denić takođe je zahvalio na svoj pruženoj pomoći.

– Znamo da nismo sami. Država Srbija nas uvek štiti i brani i punim očima gledamo u nju, jer druge države nemamo – naveo je Denić.

FOTO: FACEBOOK.COM/GORAN VESIĆ

FOTO: FACEBOOK.COM/GORAN VESIĆ

Direktorka Centra dečjih letovališta i oporavilišta Tanja Santrač izrazila je veliko zadovoljstvo zbog devet godina duge saradnje sa Opštinom Obrenovac, kao i zbog posete zamenika gradonačelnika čija podrška mnogo znači.

Ona je dodala kako je cilj da što više dece, kako predškolskog, tako i školskog uzrasta dolazi u objekte, kao i to da se centar unapredi u smislu smeštajnog kapaciteta.

Centralni objekat kampa je renoviran, projekti za treći i četvrti paviljon su završeni, dok će naredni projekti biti vezani za peti i šesti paviljon, precizirala je Santrač.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *