Vesić deci u Leposaviću podelio paketiće (FOTO)

Kako je istakao zamenik gradonačelnika prestonice, Beograd kao glavni i najveći grad u Srbiji ima obavezu da pomaže srpski narod gde god se on nalazi.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je opštinu Leposavić na Kosovu i Metohiji, gde je mališanima u predškolskoj ustanovi „Naša radost“ podelio paketiće.

Kako je rekao, Beograd možda jeste kilometarski daleko, ali je glavni grad svih Srba bilo gde da žive.

-Beograd je mesto gde je naš predsednik, naša vlada i vojska i odakle mi pokušavamo da uradimo ono što je dobro za naš narod. Grad Beograd je uz Srbe koji žive na KiM jer želimo da pokažemo da u ovim teškim trenucima zaista hoćemo da budemo tu za vas i da vam pomognemo da preživimo iskušenja u kojima se nalazimo – rekao je Vesić.

Kako je istakao, Beograd kao glavni i najveći grad u Srbiji ima obavezu da pomaže srpski narod gde god se on nalazi.

– Danas smo ovde u Leposaviću, sutra ćemo biti u nekom drugom mestu, ali želim da znate da ćemo uvek biti uz vas i da ćete to već videti ove godine tako što ćemo ovde uraditi neke lepe projekte koji će vam omogućiti da živite bolje – istakao je Vesić.

Naveo je da su pred nama velika iskušenja i da moramo da budemo zajedno jer, dodao je, samo ako kao narod budemo jednstveni i sledili jedinstvenu politiku možemo da pobedimo.

– To jedinstvo nije bas bilo odlika Srba u prošlosti, ali vreme je da to promenimo i da konačno vodimo istu politiku i da se borimo za naše interese – rekao je Vesić i mališanima požleo srećnu novu godinu.

Osim poklona, za mališane je održana i interaktivna predstava „Novogodišnja bajka“ u kojoj je učestvovao naš poznati glumac Svetislav Bule Goncić.

Posle obilaska predškolske ustanove „Naša radost“, Vesić će se u zgradi opštine Leposavić sastati sa predstavnicima te opštine, na čelu sa predsednikom Zoranom Todićem, nakon čega će obići hram Svetog Vasilija Ostroškog.

Kako je predviđeno, Vesić će u Leposaviću večeras prisustvovati proslavi Srpske nove godine, a tokom dana posetiće i Kosovsku Mitrovicu.

Autor: Pink.rs

Sa Goranom Vesićem u poseti severu Kosova i Metohije nalaze se član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević, direktor CEBEF-a Damir Handanović, direktor Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić” Svetislav Bule Goncić, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Ðorđević, direktor JKP „Gradska čistoća” Marko Popadić, direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković i direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda Nedeljko Milosavljević.

Оставите одговор