Vesić: Đilas i večeras slagao

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je da je Dragan Đilas slagao večeras o izbornim rezultatima na ponovl?enim izborima na četiri biračka mesta na Starom gradu.

“Lista „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd!“ i danas je na ovim biračkim mestima jača nego pre dve nedelje, a Đilas je slabiji. To je jedina istina“, kaže Vesić.

Đilas je večeras na svom nalogu na Tviteru napisao:

“Izgledadaje SNS vratio svoje ‘Beograđane’ kućama…večerasnji rezultati ponovljenih izbora na birackim mestima: Stari grad bm 37-Đilas 69, Vučić 38. Bm 21 -Đilas 117 ,Vučić 99. Bm 40 -Đilas 179, Vučić 131. Bm 2 -Đilas 88, Vučić 142.“

Prema Vesićevim rečima, na ta četiri biračka mesta Đilas je pre samo dve nedelje imao 121 glas više od liste Zato što volimo Beograd.

“Danas, Đilas ima svega 43 glasova više. Lista Zato što volimo Beograd osvojila je na ponovljenim izborima na ova četiri biračka mesta 5,31 odsto više procenata nego pre dve nedelje, dok je Đilas osvojio svega 3,73 odsto više procenata“, navodi Vesić.

To više nego jasno govori koliko je Đilas bio večeras neuspešan na biračkim mestima koja su jedna od malobrojnih na kojima je pre dve nedelje pobedio, konstatuje Vesić.

U saopštenju se navodi i da večerašnji rezultati pokazuju da je najveći rast na ponovljenim izborima imala lokalna lista Marka Bastaća koja je osvojila 7,97 više procenata.

Vesić podsetio da je lista „Zato što volim Beograd“ na beogradskim izborima osvojila najviše u novijoj istoriji – 44,96 odsto glasova i 64 odbornička mandata, dok je kandidat tajkuna Dragan Đilas osvojio 26 odsto procenata, preko 232 hiljade glasova i 40 mandata manje od SNS.

To je prava volja naroda koja nikakvim lažima i manipulacijama Dragana Đilasa ne može da se promeni“, zaključio je Vesić.

Оставите одговор