Vesić: Gledao sam kako Đinđić podnosi prijavu protiv Đilasa

Kako je Dragan Ðilas finansijski stajao 2001. godine, ja najbolje znam pošto sam gledao kako tadašnji premijer Zoran Ðinđić podnosi protiv njega krivičnu prijavu, jer se u Pekabeti pozivao na njega kako bi dobio mesečni ugovor od par hiljada evra, izjavio je večeras Goran Vesić.

U odgovoru na ranije Ðilasovo reagovanje Vesić, član predsedništva SNS, ističe da, u vreme dok je Ðilas preko svojih menadžera upravljao PKB-om, od 2011-2013. godine, država je otpisala 6,7 milijardi dinara, što iznosi preko 55 miliona evra.

– Te pare su otete od svih građana Srbije. Za taj genijalni poduhvat gradska vlast koju je vodio Ðilas donela je odluku da Ðilasovim menadžerima isplati desetine hiljada evra bonusa. Opet od para svih građana – istakao je Vesić.

A kako su radili Ðilasovi menadžeri najbolje govori podatak da je PKB na kraju 2013. godine, uz otpis svih dugova i subvencije, po raznim kreditima bio dužan čak 23.759.425 evra, a ukupni dug kompanije je iznosio 41.932.978 evra, naveo je Vesić.

– Pa ne govorim o tome da su Ðilasovi rukovodioci u PKB od 2011. do 2013. godine uzeli kredite u iznosu od 25,6 miliona evra i 517 miliona dinara od kojih su neki bili po lihvarskim kamatama od čak 9,5 odsto – dodao je on.

Vesić napominje da sve to jasno govori šta je bila Ðilasova namera: Da zaduži PKB, radnike prevari kako firma dobro stoji da bi je preuzeo otkupom potraživanja od banaka, bez tendera naravno.

– Plan mu je propao jer je pao sa vlasti i zato je danas besan“, ukazuje Vesić i dodaje: „Kada smo kod bogaćenja, Ðilas treba da nam kaže da li je od plate gradonačelnika stekao nekretnine vredne 24 miliona evra koje je prijavio 2016. godine?

Оставите одговор