Vesić: Javnost ima pravo da zna kako se finansira Jeremić

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da srpska javnost ima pravo da sazna kako se finansira Vuk Jeremić i u kakvoj je vezi bio sa uhapšenim, nekadašnjim ministrom policije Hongkonga Patrikom Hoom, bivšim sefom diplomatije Senegala Šeikom Gadiom, kao i osnivačem kompanije CEFC, Je Ðanmingom.

Vesić je za TV Pink rekao da to nije Jeremićeva privatna stvar, da on ima političku stranku i institut koji radi u Srbiji, te da srpska javnost ima pravo da zna kakvo je poreklo novca koji dolazi u našu zemlju.

„On se često hvalio Hongkongom, sad se vidi i zašto. Osim dvojice koji su uhapšeni u Americi, Patrik HO i Šeik Gadio, imate novu priču, to je veza sa kineskim tajkunom Je Ðanmingom. On je 2013. godine kao poslanik u skupštini tražio saglasnost da bude savetnik u toj kompaniji“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, politička karijera Vuka Jeremića je vezana za „biznis i to sumnjiv biznis“.

„Sada smo došli do ozbiljnog korupcionaškog skandala. Nadam se da će i naši nadležni organi to ispitati, jer je to činjenica koja treba da bude dostupna svima“, rekao je Vesić.

Podseća da Institut koji je osnovao Vuk Jeremić ne mora da prijavljuje novac koji dobija Agenciji za borbu protiv korupcije, ali da je Jeremić Institut koristio kao političku stranku.

„Kada se kandidovao za predsednika nije ni imao stranku. Njegov Institut bio je paravan za političku karijeru“, naglasio je Vesić i dodao da motiv bavljenja politikom Jeremića nije da „uradi nešto dobro za ljude već da sprovodi interese svojih finansijera i da u Srbiji ti njegovi finansijeri sutra dobiju posao“.

IZVOR: Tanjug

Оставите одговор