Vesić: Krađa je Ðilasov politički i životni moto

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da je krađa politički i životni moto Dragana Ðilasa, kao i da je svojevremeno na prevaru i postao gradonačelnik.

„Ko o čemu Ðilas o krađi. Ja zato verujem da on zaista misli da drugačije ne može da se radi u životu ili u politici nego da se krade. I zato veruje da drugi rade ono što bi on radio na njihovom mestu“, rekao je Vesić reagujući na Ðilasovu izjavu da se izbori „kradu svaki dan“, već sedam godina, a ne samo na dan izbora.

Vesić kaže da ne postoji u modernoj Evropi političar koji je više zloupotrebljavao službeni položaj od Ðilasa, i upitao da li bi bilo moguće u bilo kojoj zemlji EU da budete ministar ili gradonačelnik i da istovremeno budete vlasnik privatne kompanije koja trguje reklamnim sekundama sa televizijama u vlasništvu grada čiji ste gradonačelnik ili države čiji ste službenik, kao što je, navodi, radio Ðilas.

„Da li je moguće u bilo kojoj zemlji EU da pre stupanja na državnu funkciju prijavite ušteđevinu od 75.000 evra a da po silasku sa funkcije sami prijavite da imate samo u nekretninama 25 miliona evra? Ðilas je to radio“, navodi Vesić.

Da li u bilo kom gradu u EU postoji gradonačelnik, upitao je Vesić, koji otme objekat namenjenoj deci i iznajmi ga svojoj privatnoj firmi za emitovanje rijaliti programa?

Vesić navodi i da je Boris Tadić 2008. godine promenio direktan izbor gradonačelnika da bi Ðilas na prevaru postao gradonačelnik Beograda, i upitao da li bi to bilo moguće u bilo kojoj zemlji EU?

„Da li je u bilo kojoj zemlji EU moguće da gradonačelnik bilo kog grada bude vlasnik tabloida koji služi za napade na političke protivnike? Upravo je to Ðilas radio dok je bio na vlasti. U kojoj zemlji EU je moguće da gradonačelnik zaustavlja rotacije za štampu novina i uništava deo tiraža jer mu se ne sviđa tekst? Ili da otpusti svog saradnika koji se bavi medijima jer je objavljen po Ðilasu negativan tekst o komarcima?“, naveo je Vesić.

Kaže da građani nisu zaboravili Ðilasovu vlast i bahaćenje i dodao da je to Ðilasov najveći problem.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *