Vesić na Kosovu i Metohiji za SRPSKU NOVU GODINU: Više pažnje ćemo posvetiti srpskim sredinama na KiM (FOTO)

Na sastanku je, kako je naveo zamenik gradonačelnika prestonice, bilo reči o konkretnoj pomoći koju će Grad Beograd dati srpskim sredinama na KiM, čime „pokazujemo ljudima koji, uprkos svim pritiscima ostaju ovde, da nisu sami“.

Grad Beograd će u narednom periodu više pažnje posvetiti pomoći srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i istakao da je opština Leposavić prva, ali ne i jedina.

– Naš dolazak na KiM je poruka građanima srpske nacionalnosti da imaju podršku Srbije i da želimo da budemo uz njih i da u ovim teškim trenucima kada se oni nalaze pod pritiskom i kada se Srbija nalazi pod pritiskom zbog KiM želimo da pokažemo jedinstvo i da naš narod koji živi na KiM nije ostavljen sam sebi – rekao je Vesić novinarima u Leposaviću, nakon sastanka sa predstavnicima te opštine.

Na sastanku je, kako je naveo, bilo reči o konkretnoj pomoći koju će Grad Beograd dati srpskim sredinama na KiM.

– Što se tiče same opštine Leposavić, mi ćemo, kao Grad Beograd, preuzeti obavezu da završimo bazen koji je ovde počeo da se gradi. Osim toga, u narednom periodu pomoćićemo i obnovu ustanova dečije i socijalne zaštite na teritoriji opštine Leposavić.

Obezbedićemo i mašine za komunalna preduzeća koja rade na teritoriji te opštine kako bi mogla da funkcionišu bolje – naveo je Vesić.

On je istakao da će Grad Beograd kako za opštinu Leposavić, tako i za druge opštine na KiM u kojima žive Srbi u narednom periodu obezbediti da srpski narod svakog meseca ima mogućnost da gleda pozorišne predstave.

– Na taj želimo da pokažemo ljudima koji, uprkos svim pritiscima ostaju ovde, da nisu sami – naglasio je Vesić. On je podsetio da je Grad Beograd već pomagao opštini Leposavić, ulaganjem u rekonstrukciju pijace.

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić je zahvalio delegaciji Beograda, koju predvodi zamenik gradonačelnika, što su posetili tu opštinu.

– Danas je veliki dan za našu opštinu. Mi smo danas sa gospodinom Vesićem i njegovim saradnicima razgovarali o konkretnoj pomoći našem narodu i razvoju naše opštine – istakao je on. Današnja poseta, dodao je, jasno pokazuje da srpski narod na KiM nije sam i da je država Srbija uz njih.

Pomoćnik direktora vladine kancelarije za KiM Miljan Ranđelović je zahvalio delegaciji grada Beograda što su posetili Leposavić jer su, dodao je, time dokazali da Grad Beograd i dalje kontinuirano pruža podršku srpskom narodu na KiM.

Nakon sastanka sa predstavnicima opštine Leposavić, Vesić je obišao hram Svetog Vasilija Ostroškog koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Ranije danas, Vesić je u predškolskoj ustanovi „Naša radost“ u Leposaviću podelio deci novogodišnje paketiće povodom pravoslavne Nove godine. Kako je predviđeno, Vesić će tokom dana posetiti i Kosovsku Mitrovicu, a večeras će dočekati pravoslavnu Novu godinu sa građanima na centralnom trgu u Leposaviću.

Sa Vesićem u poseti severu Kosova i Metohije nalaze se član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević, direktor CEBEF-a Damir Handanović, direktor Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“ Svetislav Bule Goncić, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Dragan Djorđević, direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić, direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković i direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda Nedeljko Radosavljević.

Оставите одговор