Vesić: Nezaposlenost se smanjuje i ima više radnih mesta

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je zaposlene koji tokom prvomajskih praznika dežuraju u postrojenju za prečišćavanje vode „Makiš 2“ i izjavio da je angažovano 1.822 zaposlenih u komunalnom sistemu Beograda koji rade i na 1. maj kako bi grad normalno funkcionisao.
Kako je precizirao, od toga je najviše radnika u JKP „Gradska čistoća“ (475) i u JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ (437).
„Došao sam da zaposlenima u komunalnom sistemu grada čestitam Prvi maj i da im zahvalim što rade za prvi maj jer znam koliko odgovoran posao obavljaju iako javnost nekada nedovoljno ceni ono što oni rade“, rekao je Vesić.
On je istakao da je broj nezaposlenih u Beogradu prvi put posle deset godina pao ispod 100.000 i dodao da je trenutno u prestonici bez posla oko 80.000 ljudi.
„Najvažnija stvar koju možemo da kažemo na praznik rada je da ima više radnih mesta i da se nezaposlenost smanjuje“, naglasio je gradski menadžer i ukazao na procene Evropske komisije da će se nezaposlenost smanjivati i u ostalim delovima Srbije.
Generalni direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Dragan Ðorđević je svim zaposlenima u komunalnom sistemu grada čestitao 1. maj, a naročito svojim kolegama i saradnima.
„Beogradski vodovod i kanalizacija je u potpunosti spreman za isporuku vode i održavanje sistema tokom prvomajskih praznika“, istakao je on.
Međunarodni praznik rada obeležava se u znak sećanja na 1. maj 1886. godine, kada je u Čikagu, SAD, više desetina hiljada radnika izašlo na ulice zahtevajući povoljnije uslove rada i doslednu primenu osmočasovnog radnog vremena.
Prenosimo: Tanjug

Оставите одговор