Vesić otvorio Trg bajki u Lazarevcu

U okviru manifestacije „Beogradska zima“, večeras je u Lazarevcu otvoren Trg bajki gde će najmlađi stanovnici te beogradske opštine do 30. decembra imati priliku da uživaju u raznovrsnom programu.

Trg bajki je na platou ispred Rudarske česme otvorio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je rekao da su u okviru „Beogradske zime“ organizovani događaji na više od 130 lokacija u gradu.

„Posebno sam ponosan na to što smo ove godine tom manifestacijom obuhvatili apsolutno sve opštine, uključujući i prigradske. To je važno zato što Grad Beograd treba pođednako da se odnosi prema svim svojim građanima jer svi građani treba da uživaju u istim pogodnostima“, rekao je Vesić.

Naveo je da je za najmlađe na Trgu bajki u Lazarevcu organizovan bogat program u okviru koga će imati priliku i da slušaju bajke, te podsetio da se Trg bajki već nekoliko godina održava ispred gradske opštine Zvezdara, što je slučaj i ove godine.

Istakao je da se ta manifestacija pokazala kao veoma uspešna i da u ovo vreme društvenih mreža deca ipak zele da slušaju bajke.

Vesić je naveo da je Grad Beograd, povodom predstojećih praznika, za Lazarevac obezbedio svetleći tunel i dodao da će sledeće godine biti obezbeđeno više novca za novogodišnju rasvetu i dodatne rekvizite, jer deca Beograda, bez obzira u kom delu grada žive, treba da uživaju u Novoj godini.

„Deca će uživati, a obećavam da ćemo od sledeće godine ovaj program učiniti boljim i raznovrsnijim, a verovatno i dužim“, dodao je Vesić.

Članica opštinskog veća Lazarevca Gordana Stević je izrazila zadovoljstvo što je u toj opštini otvoren Trg bajki.

„Pozivam sve građane Lazarevca da u narednih deset dana dovedu ovde svoju decu da gledaju predstave, performanse, ples zle veštice i vile… da uživaju jer su narednih deset dana pravi uvod u prazničnu čaroliju koja je pred nama“, navela je Stevićeva

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *