Vesić: Pokazao se ugled Sbije i Vučića u svetu

Boravak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji i sve što se dešavalo u vezi sa tim dolaskom jasno pokazuje koliko je teško doći do rešavanja kosovsko-metohijskog problema, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i istakao da se pokazalo koliki je ugled predsednika Srbije u svetu.

– I sami možete da vidite koliko je muke i napora trebalo da predsednik Vučić poseti sva mesta na teritoriji KiM koja je želeo da poseti i koliko je Priština opstruisala njegov dolazak, trudeći se na svaki način da spreči njegov dolazak na KiM -rekao je Vesić gostujući na Pinku.

Govoreći o vlasti u Prištini, Vesić je rekao da je to skup ljudi koji predstavljaju svoj narod, ali nisu država i u tome se vidi velika razlika.

 

– U Srbiji niko nikada neće pretiti predsedniku nijedne države koji dolazi zvanično u skladu sa svim diplomatskim procedurama – naglasio je Vesić.

Vučićev dolazak na KiM ocenio je kao hrabar čin i dodao da je njegov razgovor sa ljudima koji tu žive „nešto što njegovi protivnici ne mogu da imaju“.

– Možete li da zamislite dole Vuka Jeremića ili Dragana Djilasa ili nekog drugog da pričaju sa tim ljudima. Oni nemaju šta da pričaju niti smeju da dođu da pričaju“, smatra Vesić.
Istakao je da je Vučić potpuno svestan da je trajno rešenje kosovsko-metohijskog problema u najvećem interesu i Srba i Albanaca i primetio da je u ovom trenutku Srbija u boljoj međunarodnoj poziciji nego što je bila ikada.

– Da li ste mogli da zamislite pre dve ili tri godine da se u Briselu, Moskvi, Vašingtonu i Berlinu priča o tome da treba uvažiti srpske interese. Bilo je ili priznajte to ili ostavite, a ovaj put se priča o tome da Srbija ima legitimne političke, istorijske, ekonomske, kulturne interese i to je nešto što je velika pobeda predsednika Vučića – rekao je Vesić.

Kako je naveo, sama cinjenica da svaki put kada Albanci pokušavaju da opstruiraju nešto Srbiji međunarodna zajednica stane na stranu naše zemlje, kao što je juče stala, „jasno govori o tome kakav je ugled Srbije i predsednika Vučića u međunarodnoj zajednici“.

Srbija je, ističe Vesić, postala značajan faktor u međunarodnoj zajednici o čemu, dodao je, govore i susreti Vučića sa svetskim zvaničnicima.
Kao najvažnije istakao je ekonomski razvoj naše zemlje, što je važno za strane investitore.

Оставите одговор