Vesić: Sramota-Veselinović i Đilas ne poštuju tuđe žrtve

Odbornik „Saveza za Srbiju“ Željko Veselinović kritikovao je danas Vladu Srbije zato što je odlučila da uputi 500.000 evra pomoći Japanu, pogođenom poplavama, a ČLAN PREDSEDNIŠTVA SNS GORAN VESIĆ kaže da su Veselinović i Dragan Đilas time pokazali da ne poštuju tuđe žrtve, ali ni sve ono što je narod Japana učinio za srpski narod poslednjih decenija.
“Đilasov sindikalista Željko Veselinović optužio je danas Vladu Srbije zato što je odlučila da uputi pomoć od 500.000 evra narodu Japana, pogođenog poplavama usled kojih je raseljeno više miliona ljudi i stradalo više od 200 žrtava. Tako su Veselinović i Đilas pokazali da ne poštuju tuđe žrtve, ali ni sve ono što je narod Japana učinio za srpski narod poslednjih decenija“, saopštio je VESIĆ.
Kako podseća, Japan je Beogradu 2002. godine poklonio 100 zglobnih autobusa, čija je vrednost bila oko 25 miliona dolara i plaćao je 10 godina održavanje tih autobusa.
Od 2004. do 2006. godine narod Japana platio je rekonstrukciju crpnih stanica pijaće vode, kao i sistem daljinske kontrole upravljanja vodovodnim sistemom u Beogradu, a ukupna vrednost je bila nešto veća od 10 miliona dolara, ističe se u saopštenju i navodi da je ukupna vrednost donacija Japana Srbiji i Crnoj Gori do 2007. godine bila više od 196 miliona dolara.
Podseća se i da su od japanskih donacija veliku korist imali Filološki fakultet i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, ali i Novosadski univerzitet, Beogradska filharmonija i brojni drugi fakulteti, biblioteke i muzeji.
Navodi i da je tokom poplava koje su zadesile Srbiju 2014. godine, Vlada Japana uputila je pet miliona dolara pomoći narodu naše zemlje, a japanski građani sami su prikupili više od dva miliona dolara pomoći.
“Zato treba da bude sramota Đilasovog sindikalistu Veselinovića zbog napada na Vladu Srbije, koja je uputila pomoć narodu koji je zdušno pomagao Srbiju. Posebno jer se Veselinovićev šef Dragan Đilas, dok je bio gradonačelnik.

Оставите одговор