Vesić: Tanji Fajon smeta izlaznost od 50 odsto, a ne smeta 28 odsto, kad je ona izabrana!?!

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da predsednici delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanji Fajon smeta izlaznost na izborima u Srbiji od 50 odsto, ali joj ne smeta izlaznost od 28 odsto kada je ona izabrana u Evropski parlament i ocenio da su to dupli standardi.

On je, reagujući na kritike Fajon u vezi sa izborima u Srbiji, rekao da u njenoj zemlji Srbi nemaju nikakva prava, iako ih ima više od nekih drugih koji u slovenačkom parlamentu imaju garantovana prava i mesta.

„Da ne pričam o tome da su izbrisali ljude koji su živeli u Sloveniji 1991. godine, oduzeli im pravo na državljanstvo i lične karte i iako su izgubili sve presude na medunarodnim sudovima, nikada ih nisu vratili“, rekao je Vesić gostujući na Pinku, navodi se u saopštenju.

Kako je dodao, da je Srbija to uradila dobili bismo sankcije.

Govoreci o izborima u Šapcu, Vesić je rekao da gradonačelnik tog grada Nebojša Zelenović nema nikakvih argumenata za svoje tvrdnje i dodao da u Šapcu Srpska napredna stranka nije dobila jedan glas više, već 11.300 glasova više.

„I ovo što radi Zelenović, to vam je Dragan Ðilas. Pričali su da je u Šapcu oaza demokratije, mediji otvoreni i onda su potučeni do nogu na izborima, baš kao i na Vračaru, Starom gradu i Paraćinu. Onda se Ðilas setio da poništava izbore…za njega je demokratija samo tamo gde može da pobedi, a ako se slučajno desi da izgubi, onda takve izbore treba poništavati“, rekao je Vesić.

Ocenio je da je paradoks i to što je isti birački odbor sprovodio izbore i za narodne poslanike i za lokalne izbore.

„I jedni su kao u redu, jer ih to ne interesuje, a izbori za lokalnu skupštinu nisu u redu. Naravno da će o tome odlučiti Upravni sud“, rekao je Vesić i dodao da će SNS poštovati svaku odluku tog suda.

Kako je rekao, ako se i desi da se izbori negde ponove, SNS će ih „ponovo potući do nogu“.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *