Vesić: Za vreme Đilasa Beograd bio leglo korupcije

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je Demokratska stranka iskoristila današnju sednicu Skupštine grada da bi sprečila donošenje važnih urbanističkih planova za razvoj Beograda i poručio da je za vreme Dragana Đilasa Beograd bio „leglo korupcije, a ne leglo izgradnje“.

„Dok je ovaj grad vodio Dragan Đilas usvajano je oko 10 urbanističkih planova godišnje, a mi usvajamo više od 50 takvih planova? Bez urbanističkih planova nema razvoja grada i planske izgradnje i to govori o tome šta je ustvari želela prethodna vlast, da u haosu u kome nema planova mogu da mešetare“, rekao je Vesić na sednici Skupštine grada.

On je istakao da će zahvaljujući usvajanju velikog broja planova u poslednjih par godina, Grad ove godine izdati građevinskih dozvola za skoro million kvadrata što je rekord i dodao da je u prošlom sazivu izdavano građevinskih dozvola godišnje za 150.000 kvadrata maksimalno.

„Sada svako ko ispuni zakonske uslove može da dobije građevinsku dozvolu, ko plati sve svoje dažbine prema Gradu i to je razlika između nas i njih“, rekao je Vesić i dodao da se na novim planovima vidi kakva je bila veza između „tajkuna Miškovića i prethodne gradske vlasti“, neraskidiva i vrlo bliska.

Novi planovi donose uvođenje reda u grad, ocenio je Vesić i dodao da su demokrate protiv toga i da zato opstruiraju donošenje planova pričajući sve što im padne na pamet.

„Beograd u prošlom sazivu nije bio veliko gradilište jer su nam ostavili tri infrastrukturna gradilišta i 50-ak privatnih, a danas imamo 60 infrastruktirnih i više od 500 privatnih, a kada dodamo i ono što rade opštine koje izdaju dozvole, ima ih i više od 1.000“, naveo je Vesić.

Beograd je danas veliko gradilište, ocenio je on i istakao da je za vreme vlasti Dragana Đilasa Beograd bio „leglo korupcije, a ne leglo izgradnje“.

Izvor: Tanjug

Оставите одговор