Vesić:Petričić vodi lični rat sa Vučićem

Član predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Goran Vesić reagovao je danas na karikaturu Dušana Petričića u novom broju nedeljnika NIN, rekavši da ga ona ne iznenađuje, jer Petričić već duže vreme koristi karikaturu da vodi lični rat sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, i da u tom ratu ne preza praktično ni od čega.

Na Petričićevoj karikaturi prikazani su predsednik Vučić i Vesić, kako pokazuju novogodišnju rasvetu detetu, koje se nalazi u ruiniranoj bolničkoj sobi, bez hrane…

S obzirom na evidentna ulaganja u zdravstvo, Vesić smatra da je reč samo o još jednoj karikaturi koja je izraz Petričićeve političke frustracije.

U prilog tome navodi da je Petričić upravo za vreme vlasti Aleksandra Vučića dobio nacionalnu penziju, iako je, kaže, „bio penzioner svega nekoliko meseci, a mnogo pre drugih srpskih umetnika koji su zaslužili to nacionalno priznanje, a još ga čekaju“.

Je li mu Vučić za to kriv, pita Vesić u reagovanju za on lajn izdanje lista Alo i pita karikaturistu zašto ne vrati nacionalnu penziju, kada je vlast u Srbiji onakva kakvom je predstavlja.

„Vučić je Petričiću kriv zato što je godinama dobijao mesečno po 2.000 evra od Politike za četiri, pet karikatura? Ili mu je Vučić kriv zato što je pokušao da napravi međunarodnu karijeru u Kanadi, pa se vratio kao propali karikaturista“, naveo je Vesić.

On je istakao da Vučiću i njegovim saradnicima ne smetaju Petričićeve karikature, jer ga, kako kaže, svaki dan Petričić i njegovi istomišljenici predstavljaju kao Hitlera i Pinočea.

U Francuskoj se, kaže, za razliku od Srbije, cela nacija „digne na noge“, a čuveni Mond se izvinio predsedniku Makronu za mnogo blažu montažu na naslovnoj strani, koja je Francuzima zaličila na poređenje sa Hitlerom.

Vučiću ne trebaju izvinjenja, kaže Vesić ali se pita, kao neko ko je u timu koji vodi Beograd, da li je Petričić tom karikaturom hteo da kaže da se ne ulaže u zdravstvo.

On podseća da je grad Beograd od 2014. do 2018. u zdravstvo uložio više od dve milijarde dinara i nabavio 43 najmodernija aparata za radiološku, ultrazvučnu i laboratorijsku dijagnostiku, a nove i opremljene zdravstvene objekte dobilo je 123.000 građana, uz novo krilo doma zdravlja Obrenovac i opremanje porodilišta u Lazarevcu…

Dodao je i da će se ove godine graditi nova zgrada Hitne pomoći, novi domovi zdravlja u Borči i Obrenovcu, kao i ambulante u Ugrinovcima, u Batajnici i na Banjici, a planirano je da se u nabavku medicinske opreme uloži skoro 900 miliona dinara.

„To je samo ulaganje u zdravstvo Grada Beograda, a šta je Vlada Srbije uradila možemo danima da pričamo. Mogao bi Petričić da se prošeta do Kliničkog centra Niš“, kazao je Vesić.

Vesić je posebno ukazao na zloupotrebu dece, posebno bolesne, za političke svrhe.

“Kako to izgleda najbolje pokazuje poruka na tviteru njegovog šefa Sergeja Trifunovića, koji je poručio da će bolesnu decu da kači na jarbol sa srpskom zastavom, koji će da izgradi na Ušću. Nemam šta drugo da kažem i za Petričića i za Trifunovića, nego da su isfrustrirani od sopstvene nesposobnosti i neznanja”, rekao je Vesić.

Оставите одговор