Vic godine: Šolakova i Đilasova lažna „Šeherezada“, ili, ko o čemu, United Group o poštenju!?!

Ko o čemu, „kurva o poštenju, a vojnik o skraćenju“, bila je uzrečica-krilatica odvajkada u Srbiji! Zašto nam se isto to „mota u mislima“, kada se srpskoj javnosti pokuša objasniti objektivnost američke televizije N1, njihovog kablovskog operatera SBB, a posebno kada se priča o poštenju i pošteno zarađenim stotinama miliona evra, biznismena poteklog iz kragujevačke „autogaraže“ Dragana Šolaka i njegovog najnovijeg  naturenog pajtosa Dragana Đilasa?

Bivši urednik Studija B, osnivač SOS kanala, Dragiša Kovačević je nedavno na našem portalu Embargo objavom autorskog  teksta  „N1 OPRAVDALA NAZIV AMERIČKA TELEVIZIJA“ nagovestio je  dalji sled dogadjaja  u „ratu“ izmedju SBB-a i Telekoma i jasno objasnio zbog čega su u SBB pokazali toliko nervoze i bojazni zbog odluke Telekoma da počne da  kupuje  kablovske provajdere po Srbiji. Ta nervoza, eto traje, do današnjih dana, samo se oštrica lažne odbrane  rikošetirala, mutirala je u neke druge pravce, pokušavajući da obmane srpsku javnost „ tricama i kučinama“, opet iznova, pričom o nekakavom pritisku srpskih vlasti i uticajnih pojedinaca na njihove medije!? Koji su inače, ISKLJUČIVO  po njihovoj oceni objektivni i profesionalni… Baš, „malo morgen“!!!

A, kao po nekom nepisanom pravilu, opet je uzet banalan povod, baš isto kao kada američka sila zla i mraka krene u akciju „milosrdnih andjela“, da spasava „ubivenu demokratiju“, na Bliskom istoku, Africi, Aziji, Južnoj Americi, Balkanu… Sada su u odbranu svoje ne(objektivne) televizije N1, ustali nudeći kao dokaz pritska vlasti i pojedinaca „ slučaj obelodanjivanja Ćosićeve berijevske uređivačke mejl politike“, koju je sticajem okolnosti raskrinkao i srpskoj javnosti obelodanio zamenik beogradskog gradonačelnika Goran Vesić!? I kao što, opet biva američkim scenarijima strave i užasa, nije više za njih bitno, šta je napisano u tim „gebelsovskim direktivama čoveka čija faca podseća na one koje boli zub ili koji imaju tešku probavu“, već se topuza osude prebacuje „preko brda“, vešto gurajući nebitno: Kako je „to“ stiglo u ruke zamenika političara Vesića? Opet zamena teza, opet podvala… I naravno, onda se jave neki Šabići, i ostali kučići i mačići… da priču okrenu naglavačke i ostave prostor za novu kuknjavu Dragana Šolaka i kompletne vulumente okupljene oko ovog američkog medijskog mutanta dirigovanog iz one čuvene Si-En-En sobe za komandovanje i izazivanje specijalnog medijskog rata širom sveta…

Jer, kako neko, poput United Group uopšte može pričati o poštenju, pravu i pravdi, objektivnom informisanju srpske javnosti, ako su im temelji i stubovi nosači kompletne poslovne imperije zaliveni „lopovlukom i podmićivanjem“, ako su nastali na klasičnoj provali „ sa kalauzom i čekićem“,  i upadom u infrastrukturni kanalizacioni sistem Pošte, odnosno Telekoma Srbije? Ako je nešto što su radili pre 2003.godine, zna se čijom voljom i namernom greškom amnestirano, onda taj isti SBB Dragana Šolaka nema više nikada pravo da ikome u Srbiji drži lekcije iz poštenja, objektivnosti i da nudi neke nove argumente o poštenom poslovanju?!? Davno  je, draga gospodo Hegel rekao „ ako su činjenice netačne, onda utoliko gore po njih“!?

Ali, Vas te činjenice i sve ono što ste godinama u Srbiji radili nezakonito, uopšte ne zanimaju, niti će izgleda zanimati ubuduće… Vi se samo oslanjate na onu „pokvarenu mantru“ koja je do sada Srbiji i njenom narodu donela mnogo nevolja i stradanja, naučena od Gebelsovih  saradnika koje ste sakupljali na obala okeana,  na obrisima Drugog svetskog rata: Da mnogo puta ponovljena laž – na kraju u javnosti se tretira kao velika istina! Te, tako i Vi opet „pevate isti pesmu“, kako u Srbiji nema slobode medija, slobode izražavanja, jer  svima nama, zaboga, treba samo Vi da određujete šta je sloboda, šta smemo a šta ne smemo da objavljujemo? Kao kada je Holbruk u lice rekao Miloševiću: „ Mister, istina je samo ono što mi kažemo da je istina“!?! Priznajem, sasvim ste uspeli u tome…Pa, tako faksimil  „zločinačkog ugovora“ SBB i Telekoma u kome se oprašta „lopovu lopovski stečeno“, pa mu se još daju i bonusi, NIJEDAN  srpski medij nije hteo da objavi, odnosno preuzme sa antikorupcijskog portala embargo.rs!? Šta to govori? To objašnjava da su Šolak i Direct media i dalje u Srbiji gospodari  medija, njihovih uređivačkih politika i vodećih urednika…

A, da bi se te i time slične istine sakrile, opet se kukumače „preko brda“, u narodnom stilu „povika na vuka, a lisice meso jedu“… Iniciranje dodatnog pritiska spolja na srpske vlasti jedan je od prioritetnih zadataka u vremenu pred nove izbore u Srbiji, na kojima pada definitivna odluka: Mogu li „ prozapadne mušice“ skinuti sa vlasti Vučića? Mogu li izazvati medijski rat i time bar deo srpske javnosti okrenuti protiv „ vođe“, kome veruju i u koga jedino imaju bezgranično poverenje u skoro dvotrećinskoj većini!!!

Do tada, United Group Dragana Šolaka i svih onih koji se iza njega kriju u golferskim rupicama polupismenog Kragujevčanina, na poljanama Bleda, ostaje jedino da kukumaču, izmišljajući  neke neslobode… Dok je  njihov glavni glodur, čiji lik neodoljivo podseća na „Žalosnu Sovu“, (epizodistu  iz crtanih američkih romana serijala „Komandant Mark“), otpočeo medijsi rat protiv Vesića!?! To je isto, kao da je golom zadnjicom seo na mravinjak velikih žutih mrava… Ha,ha,ha… Unapred je osuđen na propast. Ali, ne po onoj Pašićevoj, „ Spasa nam nema –  propasti nećemo“!

Iako  neprikosnoveno drži više od 54% trzišta kablovske televizije i tu mrežu svakodnevno širi, otvara nove  tv kanale, a ima unosne i razvijene poslove u domenu kablovskog  i bežičnog interneta,fiksne telefonije, satelitske televizije, posebno nelegalne prodaje oglasnog prostora na prekogranim kanalima, SBB je izgleda očekivao da će Telekom i kompletno srpsko društvo  trajno biti u „zimskom snu“.

SBB,“nezavisni“ mediji i „nezavisni“ eksperti i  stručnjaci zabrinuti su i  preplašeni su što  će sada Telekom (država) imati kontrolu nad elektronskim medijima, ali im nije smetalo  što je SBB pukovnika CIA, Dejvida Petreusa   godinama dominirao na tržištu kablovske televizije!?

Zašto se i dalje ćuti,  da je   mreža SBB-a  gradjena na tudjoj infrastrukturi, da godinama krše zakone, da je zbog  toga pogašeno na desetine domaćih televizija, da je drastično oštećen budžet i da država mora da zaštiti svoje resurse, ali i gradjane koji koriste usluge provajdera i to redovno plaćaju, da su RTS-u preoteli najbolje serije, kvalifikacije  i prvenstvo Evrope i sveta u fudbalu i drugim sportovima.

U strahu su da će REM konačno početi da primenjuje zakone i sprečiti ih da prekrajaju izvorne programe koji se reemituju u  Srbiji i na kojima se svakodnevno protivzakonito emitovalo na stotine reklama domaćih kompanija, omogućivši im da na taj način zarade više stotina miliona eura „crnih“ para.

Cilj ovog lažnog kukumakanja o  pritiscima na slobodu medija, objektivnog  rada novinara, je da SBB  iznudi unapred pripremljeni scenario:  Podršku EU, OEBS-a, NVO, ambasada…sa izgovorom da će Telekom (država) navodno  uzurpirati medije i gasiti one  koji nisu po volji džave.

A, šta će tek biti sa televizijom  N1,koja je godinama pokušavala da gradi imidž nezavisnoog, profesionalng medija? Već je  u problemu: ili će nastaviti da zastupa i brani  interese kompanije u čijem je vlasništvu ili će okrenuti ledja svojim gazdama…

I oni koji su u  N1 videli „jedinu objektivnu  i nezavisnu televiziju“  već su se uverili,  za koju su se varijantu opredelili.

Uredništvo Embarga

https://m.facebook.com/1704843222876910/posts/2709807825713773?s=100014521473609&sfns=mo

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2709807825713773&id=1704843222876910
Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *