Vidovdanski azapi i akindžije!?

Foto : Facebook.com

Naš narod ne kaže za džabe “ čega se pametan stidi, lud se ponosi”! 

Nije nam bila namera da dodatno komentarišemo bruku dosmanlija koji su Savetu Evrope prijavili sopstvenu zemlju, kao što ljubomorni djak učiteljici prijavljuje u inat i bez razloga – drugog djaka… Ali, kad se time hvali “taj” Zoran Alimpić, “četovođa azapa i akindžija u pohodu na Stambolsku konferenciju”, baš na Vidovdan, na 28.jun! Praznik koji se posebno slavi u srpskom narodu, kao dan kad su Srbi ušli u legendu, kad su umesto ropstva izabrali herojsku, časnu smrt!
To je srpski Dan simbol herojstva i nepokornosti bez obzira kolika sila udarila na njih! I ima simbolike sa nekim današnjim vremenima. Ni mi, kao Car Lazar nekada, nije se uplašio sile koja je nagrnula na Kosovo, jer je bila mnogo veća svetinja koju je branio:slobodu! I danas Srbija brani sebe, svoju čast i dostojanstvo. Na žalost mora i od nekakvih Zelenovića, Paunovića, kojima je samo bitna “kruna na glavi, zlato u kesi i sukno u sanducima”!? Koliko samo ima simbolike u nedostojnosti pojedinih srpskih velikaša pred Boj na Kosovu i onoga što danas rade dosmanlije, neki novi “azapi i akindžije”…, samozvani lideri lokalne samouprave bez dovoljne podrške naroda, ali koji su spremni da se zakunu da sve rade “ za i u ime naroda”!? I vlasti se drže kao slepac štapa. Ali ne onaj koji je tražio put spasenja za svoj narod, za sve Srbe. Ovima nije bitan kojim će putem, samo ne onim koji vodi u Zabelu ili Mitrovicu?!
E, baš na taj dan, večiti srpski simbol, “ politički gmizavac”,Zoran Alimpić, “nesretni Đilasov klimoglavac”, doveo je u Instanbul, šest vekova kasnije, nove “azape i akindžije, Zelenovića i Paunovića, na poklonjenje”: Ne sultanu, nego novim gospodarima Evrope. I to kakvim povodom: da tuže svoju zemlju, da Srbiji na Vidovdan opet razapnu. I opet je učine nedostojnom baš na Vidovdan.
Kao kada su Bugari krenuli na Bregalnici na Srbe 1913. što je bio početak Drugog balkanskog rata, kao kada je prestolonaslednik Franc Ferdinand baš na ovaj dan došao u Sarajevo da svim Srbima pokaže moć i raskoš… Na Vidovdan se 1989. Milošević na Gazimestanu “krunisao” kao srpski lider, da bi ga na Vidovdan 2001. dosmanlije isporučile antisrpskom sudu u Hagu!? Na Vidovdan su Srbi u Hrvatskoj prestali da budu konstitutivni narod… I tako dalje i tako dalje…
I kako se zovu oni koji na Vidovdan u Stambolu traže reč da bi o svojoj zemlji javno rekli sve najgore? Neka o tome razmišljaju Šapčani i Paraćinci… O “glisti” Alimpiću koji je svoje političko utočište od beogradskog izbornog cunamija jedva našao ispod nekog požutelog lokvanja novobeogradske barice – nećemo ni da pričamo…

Оставите одговор