Više para za Zelenovićevu propagandnu mašinu

Na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za 2020. godinu, beogradskom dnevnom listu “Danas” iz budžeta grada Šapca pripalo je 2 miliona dinara. Da je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prezadovoljan kako “Danas” izveštava, govori i podatak da je ove godine beogradski dnevni list, poznat po iscrtavanju mete na telo predsednika Srbije i antisrpskoj histeriji, dobio 200.000 dinara više nego godinu dana ranije.

Probranim medijima, onima po ukusu gradonačelnika Šapca, ove godine na raspolaganju je bilo 35,5 miliona dinara, odnosno 3,6 miliona dinara više nego lane. Najviše novca pripalo je, očekivano, TV Šabac. Ova medijska kuća dobila je, čak, 10 miliona dinara i to za projekat simptomatičnog naziva “Opstrukcija istine i pravo građana na informisanje”. Prošle godine TV Šabac dobila je “svega” 7,5 miliona dinara. Uz ovo, svako zasedanje lokalnog parlamenta naplate 60.000 dinara po satu, iako je svaki njihov prenos mučno pratiti zbog dotrajale tehnike.

Nedeljnici “Glas Podrinja” i “Podrinske”, propagandna glasila aktuelne šabačke vlasti, dobili su na konkursu 7,3 miliona dinara, odnosno 7 miliona dinara. Televizija “As” iz Šapca dobila je 5 miliona dinara, što je 2 miliona više nego prošle godine, dok je za beogradske medije odvojeno ukupno 4 miliona dinara. Tako je dnevni list “Danas” dobio 2 miliona dinara, a agencija “Beta” i “Novi magazin” po milion dinara.

I ove godine na konkursu je učestvovao “Globalni medijski servis” iz Šapca koji ne objavljuje ništa, a u vlasništvu je osobe bliske stranci koja je u koaliciji sa Nebojšom Zelenovićem, a oni su dobili 300.000 dinara.

Udruženje građana “Šabačke” ove godine debitovalo je sa projektom za koji je procenjeno da vredi 650.000 dinara. Ono što je interesantno, glavna i odgovorna urednica portala sa ovim imenom je novinarka TV Šabac i ćerka glavnog i odgovornog urednika “Podrinskih”.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *