Vozi Miško, prošla su naša – zla vremena…

Miroslav Mišković je juče Srbiju uporedio sa Severnom Korejom! Demokratsku Srbiju sa zemljom totalitarizma i jednoumlja u kojoj se pluralizam kažnjava i smrću! Kakve li ironije života i čarapanskog licemerja!?

Pa, upravo je Mišković postao to što jeste, u podeljenoj dosovskoj Srbiji! I to od one gorče Koštunučine polovine, koju je od naroda i njega samog upravo preoteo Miroslav Mišković , “da on I bratija rade šta hoće i kako hoće”?! Da šire svoju imperiju na račun nesrećnih I unesrećenih, obeščašćene države…

Da li se iko seća šta je sve u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal na samrti izjavio nesrećni bivši direktor C-marketa Radulović? Kako je “crni Miško” privatizovao najveći srpski trgovinski lanac? Zašto se svi više od deceniju pravimo ludi i naivni? Ko je i koliko dobio iz porozne tkane vreće u koju je stala jadna Koštuničina Srbija? Eto, tolika je bila cena te “Miškove Srbije”? Radulović je doslovce sve imenovao… Ali, za dosmanlijsko pravosuđe nije bilo argumenata? Ni tada, kao izgleda ni sada… Jer, krivi su narodni poslanici, koji su izglasali nakaradne zakone?!

Ljudi, još je davno Hegel “uzvikunuo”: ako su činjenice netačne, utoliko gore po njih!!! Onda, šta čekamo…Poništimo nakaradne zakone i vratimo svakome svoje!

Na koji način se obogatila družina, koja je Koštuničinu Srbiju, uništila kao crvi sočnu jabuku… Kako je guba pokrila Srbiju i preuzela sve, pa čak odlučivala ko će biti na slobodi, a ko u tamnici, ko će ostati na ulici, a ko u ludnici?! Ko  unesrećen, unižen i ponižen?!

Sećam se, ne tako davno, čika Radmilo mi je govorio:

“ Znaš li koji mu je bio prvi biznis? Kako je počeo? Pa, sa balvanima iz Bosne…Primi me, na kratko, da popričamo, da me, eto, podseti, kako me nije zaboravio…Malo je nervozan, ali…

Čika Radmilov kiseli smešak je sve govorio o tom čoveku. Više od ijedne reči: ko je, šta je i kako sve stvorio?

Posle je došlo sve drugo…. Tek posle je stigao Milošević na vlast. Posle Miloševića Koštunica… I čovek se učini pred bogom i narodom svemoćnim. Da odlučuje o svima nama! Menjao je čovek dresove, šare na njima. Onda je  došlo vreme i za uzdužne pruge! Nije verovao da će se to desiti njemu! Ej, njemu. Umislio bio da je  “bog Srbije”! A kakva je to Srbija bila? Nikakva. Eto kakva.

Kakva je to zemlja u kojoj je bilo moguće telefonom od ministra naručivati hapšenja pojedinaca, onih koji ti zasmetaju u biznisu, na aukciji…

U kojoj je još zemlji bilo moguće kupovati zdrava preduzeća od države “za šaku zobi”, za toliko,  kao kad bogati arlija iz šake razbaca malo sitniša sirotinji raji? Kao kad srpski seljak, nasijava po njivi pšenicu? Pa, kako kome zapadne, ali uglavnom svima skoro ništa!

Vi ne razumete da ovo nije više “vaša Srbija”, nego “naša” Srbija! Oplevljena od korova koji ju je decenijama gušio, davio i skoro uništio…

P. J.

Оставите одговор