Vuče Jeremiću, nije srpsko biračko telo u Briselu već u Srbiji!!!

Krajnje licemerno je ponašanje Vuka Jeremića! Ne prestaje da šteti ugledu Republike Srbije svojim klevetama na račun državne politike! Kao nekadašnji šef srpske diplomatije Jeremić bi trebalo da zna i prepozna važnost trenutka i potrebu da zbijemo redove i budemo jedinstveni. 
Realnost je da je u vreme vladavine njegovih “kompanjona“ i njegovog vođenja spoljne politike pitanje Kosova prebačeno iz nadležnosti Saveta Bezbednosti UN-a i stavljeno na sto EU! Koliko je taj potez bio štetan pokazuje nam danas teška situacija u diplomatskoj areni sa kojom se suočava zvanični Beograd. Naši osvedočeni prijatelji, Narodna Republika Kina i Ruska Federacija koje poštuju teritorijalnu celovitost naše Države imaju pravo veta u SB UN-a i bile bi, u najmanju ruku, ravnopravni činioci pri kreiranju budućeg modela za rešenje problema južne srpske pokrajine. 
Ovako, ostavljeni da se borimo za svoje interese a protiv interesa EU ipak odolevamo, opet zahvaljujući naporima Moskve i Pekinga. Iako u teškoj situaciji, bivšti šef diplomatije ne prestaje da blati svoju zemlju u inostranstvu! Misli, Brisel će mu pomoći da se ponovo dočepa nekog parčeta vlasti. Samo jednu stvar je zaboravio-nije srpsko biračko telo Brisel već Srbija, a Srbija te neće, Vuče Pozdercu-zapamti to!
B.M.

Оставите одговор