Vučević: Gospodo, sudije, služžite li narodu ili lopovima?

Gospodo, sudije, kome vi služite, narodu ili dokazanim lopovima, javno je danas zapitao Miloš Vučević, reagujući na oslobađajuću presudu nekadašnjem ministru Predragu Bubalu.

– Ovo više nema nikakvog smisla – rekao je Vučević, ističući da ne govori kao potpredsednik SNS i kao gradonačelnik Novog Sada, već kao pravnik i običan građanin.

U oštrom reagovanju na ovu presudu, još jednu, kako navodi, u nizu oslobađajućih presuda ljudima, koje označava kriminalcima, Vučević poziva javnost da „ne ćuti više na sramne oslobađajuce presude najvećim kriminalcima, koji su ojadili državu i građane, i pita:

– Gospodo sudije, pitam vas ono što se narod Srbije pita svakoga dana – kada cete početi da sudite po zakonima Republike Srbije, pravu i pravdi, a ne po sumi novca koju dobijate od dosovskih osvedočenih lopova, koji su sproveli najmonstruoznije pljačkaške privatizacije?

Gospodo sudije, rekao bih poštovane, ali mi moj obraz i naš narod ne da, jer, kako da budete poštovani dok najveće lopove oslobađate njihove očigledne krivice, a narod pravite ludim?

Gospodo sudije, recite konačno građanima Srbije, kome vi služite, narodu ili dokazanim lopovima?

Kome se zaklinjete, gospodo sudije – držžavi, Ustavu i pravnom poretku Srbije, ili onima koji vam pune džepove dok u vaše ime sebi po ko zna koji put pišu oslobadajuce presude?

Gospodo sudije, odakle vam pravo da sa onih koji su našu Srbiju zavili u crno, opljackali je do poslednjeg dinara spirate krivicu zarad vašeg materijalnog blagostanja?

Koliko košta vaša pravda, gospodo sudije?

– Koliko košta vaš obraz i vaša čast da nas sve ubeđujete da lopovi nisu lopovi? – pita na kraju Vučević.

Оставите одговор