VUČEVIĆEV DOPRINOS ŠABAČKOJ RENESANSI: Fruškogorski koridor kao baza razvoja…

Da sve ono što su obećali tokom kampanje nije bila prazna priča – dokazi stižu skoro svaki dan. Šabac je konačno postao grad koji živi za svoje građane, grad koji se ponovo vraća na glavne mape Srbije i čitavog regiona! A, gde ćete bolji početak od početka gradnje dugo čekanog Fruškogorskog koridora! Tim povodom gradonačelnik Novog Sada posetio je Šabac.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Šabac gde se sastao gradonačelnikom Aleksandrom Pajićem, a dominantna tema razgovora bio je kapitalni saobraćajni infrastrukturni projekat izgradnje Fruškogorskog koridora.SHARE:

FacebookTwitterPinterestViber

– Fruškogorski koridor treba da spoji naša dva grada, ali i da bolje saobraćajno poveže celo Podrinje. Evo i sada smo se uverili da se dugo prolazi kroz sremska sela, pa se i tako vidi veliki značaj saobraćajnice koja će smanjiti protok saobraćaja kroz naseljena mesta i učiniti putovanje na tim relacijama bržim i bezbednijim. Partneri iz Azerbejdžana rade deonicu Ruma-Šabac, a očekujem da će predsednik Republike 1. maja prisustvovati obeležavnju početka izgradnje Fruškogorskog koridora sa kineskim partnerima. Radovi kreću sa novosadske strane Fruške Gore, probijaju se tunelske cevi i to će biti najduže tunelske cevi u Srbiji. Siguran sam da će se za 3, 4 godine stizati od Šapca do Novog Sada za pola sata – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Zvaničnici su takođe razgovarali o pitanjima iz oblasti kulture, sporta, socijalne zaštite i ekologije.

– Zadovoljstvo mi je što od čoveka koji je najduže na čelu Novog Sada i ima veliko iskustvo mogu da dobijem savete u vezi sa funkcionisanjem tako velikog grada kao što je Šabac. Početak radova na izgradnji Fruškogorskog koridora za Grad Šabac mnogo znači, jer ćemo nakon završetka tog projekta brzo stizati i do Beograda i do Novog Sada. Razgovarali smo i o projektima lokalnog značaja koji će doći kao investicije u našu industrijsku zonu, kao i o zapošljavanju sugrađana – izjavio je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.