„Što se tiče gospodina Markovića – ako je za bilo šta kriv, on će morati da odgovara. Niti ću ga ja štititi, niti će ga štititi neko drugi. Samo nemojte da polazite od presumpcije njegove vinosti i da je on kriv zato što ga je za nešto optužio neko ko nas je optužio da umesto kokošaka držimo drogu. I onda kada smo pronašli kokoške, onda nije bilo ni izvinite“, rekao je Vučić u Jagodini, odgovarajući na pitanje N1 da li njegovo pojavljivanje na otvaranju fabrike sa Markovićem znači da je postupak protiv predsednika opštine gotov.

Dodao je da je on čovek koji se striktno drži pravnih normi i da je danas došao u Jagodinu na otvaranje fabrike.

„Kada bih govorio o istrazi jednoj ili drugoj (ubistvo novinara Večernjih novosti Milana Pantića i slučaj Palma) ono ili onome što je neko govorio, mogao bih da kažem da bi do sada bilo najbolje da se sam udavim, jer nigde ne bih mogao da se pojavim od silnih laži koje sam o sebi slušao. I tako iz dana u dan. I to nas optužuju uposlenici u firmi jednog tajkuna čjiji je jedini interes da zemlju opljačka i da je uništi“, rekao je Vučić.

Ali, dodao je Vučić, ukoliko je Dragan Marković učinio nešto protivzakonito „odgovaraće svakako i neće ga štiti ni ime, ni prezime, ni partijska funkcija, niti bilo šta slično“.

„E, u tome je razlika između onih koji danas upravljaju zemljom i onih koju su zemljom upravljali nekada“, poručio je Vučić“.

Dragan Marković Palma je dodao „i sad vi pitate predsednika da li je naše zajedničko pojavljivanje to da me on brani“.

„Ne treba niko da me brani, ja sam se sam prijavio, ja sam čovek domaćin, porodičan, i oni su izabrali mene zato što ja kad govorim u parlamentu ima određenu težinu, ali ništa ja ružno privatno nisam pitao Dragana Đilasa“, kazao je Marković Palma.

Vučić je, pred nastavak dijaloga u Briselu, rekao da ga ne zanimaju mnogo najave iz Prištine o tome da tamo dolaze samo po nezavisnost i dodao da zbog toga ne moraju ni da kreću na put.

„Ne interesuje me šta pričaju. Mogao bih da budem ozbiljan i da, bez šale, kažem: ‘Ako mislite da dolazite po stvari o kojima govorite, ne morate ni da putujete’“, izjavio je Vučić nakon otvaranja fabrike Fišer automativ sistems u Jagodini.

On je rekao da naredni dani neće biti laki za Srbiju, ali da je nastavak dijaloga veoma važan, ne samo zbog Evropske unije već i zbog toga što se time spuštaju tenzije i unapređuje bezbednost srpskog naroda na Kosovu.

„A da će biti jednostavno u Briselu – neće nikome! Oni dolaze da naprave svoj šou, a mi da budemo ozbiljni i posvećeni dijalogu. A rezultat piše na semaforu, ali na kraju utakmice“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na sugestije da Srbija mora da se odluči da li ići evropskim ili nekim drugim putem, Vučić je rekao da će o tome odlučivati Srbija, a ne neko drugi.

„Oni odavno ne žele da budu građani Srbije, pa neka to ne čine. Jer mi ni većim silama ne dozvoljavamo da se u to mešaju. Srbija se nalazi na evropskom putu, i mnogo ispred onih koji hoće da joj drže lekcije“, rekao je on.

N1