Vuk Jeremić  kao Himera napada sve bez reda i obzira na pol, gubi fizičku vezu sa univerzumom!?

Kao ono mitološko biće, sa glavom i telom više životinja, Vuk Jeremić više ne zna ni šta radi, niti šta priča? Od kada su mu neki pajtosi u “ćorci”  više ne zna ni šta i protiv koga piše…

Kao nekada davno mitska  Himera,  napada bez reda i obzira na pol!? To i nije ništa novo za društvo silovatelja i dželata čuvenog  “ Saveza za Zabelu”. Jer, Himera, ima  kozju glavu i spram nje, kratku pamet! Snagu je ipak podredila lukavstvu koje izvire iz  zmijskog repa, kojim je smrtonosno šibala i levo i desno!  I mislili smo da je ostala duboko u mitologiji…

Hiljadama godina kasnije, izgleda da je ovo čudovišno stvorenje  potpuno zaokupila “ovog našeg nesrećnog političara sa diplomom fizičara koji ne zna ni sve Njutnove zakone i zbog čega se verovatno ovaj prevrće u grobu”. Sve je opsednutiji  “prokazani demokrata ” Vuk Jeremić. Poput Himerinog zmijskog repa bi nešto hteo da uradi veliko, značajno, ali “kozja pamet  mu ne da, vraća ga tamo odakle je i potekao”, da ostane i dalje sitna podanička duša…Baš onakvim, kakvim ga je “stvorio” njegov bog, ne sa Olimpa, nego Dorćola – Boris Tadić!?

Svi već znaju da je Vuk Jeremić,  oduvek bio samo potrčko i ništa više. A, izgleda da mu je i takav karakter: jeftin, niskobudžetni, ali stamebno vračarski, sa posebnim odlikama “hrabrosti” da vređa osobe ženskog pola! Skoro kao mitska Himera… Razlike su neznatne. Malo kozja glava, ljudsko telo, a zmijski snažan rep?!

I politička karijera mu je počela podanički, kao malo neinteresantno trčkaralo…I to gde? U SAD.

Kada je uzeo drugi mandat Džordž Buš mladji, ( izbori 2005.u SAD) leteo je vašingtonskim ulicama kao bez duše… Niit je on ikoga poznavao, niti je iko hteo njega da upozna! A, poslao ga je lično Boris Tadić, predsednik Srbije! Sa strane, kao poslednji beskućnik, posmatrao je ulaz u sedište Republikanaca, gde se slavilo! Ni prići tom mestu nije mogao. Izgledao je kao poslednji “ ulični dronjak”. Ali, Tadićeva se nije smela poreći. Ne znamo šta je tada izveštavao svoga šefa sa ulice? Istinu sigurno nije.

Danas, posle 13 godina, Vuk Jeremić ima petlju da priča o diplomatiji, kako je u rukama jednog čoveka u Srbiji!? I da jeste, a nije, on je poslednji koji bi smeo o tome da priča. Jer se upravo ispilio iz gnezda velikog Borisa Tadića, koji u to vreme nije bio diktator, apsolutista nego kao bog u Srbiji!!! Njegovo  ni ime se nije smelo spomenuti. Novinari pogotovo.

Tek o Kosovu šta može da priča čovek za čijeg su ministrovanja spoljnim poslovima Srbije šiptari proglasili nezavisnost, koju je tada prihvatio veliki broj zemalja sveta!? Kakva je to bila njegova diplomatija? Nikakva. Apsolutna nula. Šta je ministar Jeremić i lični savetnik boga Borisa učinio da ne dođe do šiptarskih zločina na Kosovu nad Srbima, paljenja srpskih svetinja? Opet ništa. Opet jedna velika nula!

I takav političar danas ima obraza da priča o nekakvom potpisu za priznanje Kosova, o otimanju preševske doline… Dali  to  “našaHimera” žali, što on nije u poziciji da opet brani Srbe na Kosovu kao što ih je branio u periodu  kada je bio ministar spoljnih poslova, ili kao lični savetnik predsednika Srbije? Hvala ne treba. Branio ih je tako dobro, da ih više tamo nema. Hteo bi opet da ih brani – da Srba više uopšte ne bude na Kosovu. I kako reče u jednom intervjuu, granica Srbije će biti sa Velikom Albanijom!?

Eto, to je najnoviji zadatak Vuka Jeremića, unuka čuvenih Pozderaca: Da pomogne stvaranju Velike Albanije, da se sa njom graniči…

E, pa Vuče zvana “Himera” dosta je! Atena neće morati da salje krilatog konja Pegaza kako bi te zaustavili… Narod je tvoj dželat, već na prvim narednim izborima! Baš kao što si prošao i na predsedničkim…

E.E.

Оставите одговор