Vuk, koji je odavno pojeo kosovsko jagnje!?

U niskotiražnom nedeljniku, koji ima otprilike uticaj u srpskom medijskom prostoru baš onoliko koliko ima uticaja u narodu njihov sagovornik, Vuk Jeremić, po ko zna koji put, čujemo odavno naučenu priču, engleskog štrebera – kako nikako Aleksandar Vučić ne sme da pređe crvenu liniju i prizna Kosovo,odnosno obezbedi im tim činom stolicu u UN!? O čemu ovaj zalutali poluerotski pozer sa terasa studija na Menhetnu priča? Gde je ovaj čovek bio do sada? Gde mu je ta crvena linija bila dok je sa belosvetskim barabama “jurio talove” po Meksiku,Kataru i ko zna sve gde još…
Koga u Srbiji svrbi ta linija pa stalno u glas je pozivaju i dozivaju? Pre će biti da je to nedosanjani san njegovih mentora i mecena, nešto čime je trebalo zatvoriti krug šiptarskog secesionizma i terorizma: posle proglašenja jednostrane nezavisnosti, paljenja crkava i manastira, novog pogroma nealbanskog stanovništva – stolica u UN!? Srećom, nije dočekao VUk Jeremić na vlasti u Srbiji da Kosovo dobije stolicu u UN, pa sad tu crvenu liniju pod nos gura predsedniku Vučiću stalno ponavljajući, bez jednog jedinog argumenta – kako je ona pogažena i potpisana nezavisnost Kosova i Metohije!? I ko to nama opet drži lekcije iz patriotizma, nacionalnog dostojanstva i ličnog identiteta:
Jel to onaj Vuk Jeremić za čijeg je ministrovanja proglašena jednostrana nezavisnost Kosova i Metohije? Gde mu je tada bila ta čuvena crvena linija? Jel crtana na Harvardu, Kembridžu ili možda Kataru? Pa je onda doneli na Balkan kao neku relikviju, kojoj ni prići nisu smele “lažne srpske demokrate, Tadićevi puleni”, među kojima se posebno izdvajao, nabildovanim “harvardskim shvatanjem sveta” – Vuk Jeremić!?
Da li se bar malo tada zacrveneo od stida, kad nije video tu strašnu crvenu liniju nad kojom danas lamentira i obavija je oko vrata nekome ko sa njome nema ama baš nikakve veze… Dok je zadnjicu uguravao u udobnu fotelju u Vašingtonu, nije mario za tu istu crvenu liniju koju su šiptari proširili i raširili, da su sa obe njene strane sve u buktinje pretvarali! Gorele su srpske svetinje, dok je Jeremić sa šajkačom na glavi tobože srbovao po Ist riveru i okolnim mafijaškim bircuzima!?

I sada taj isti Vuk Jeremić “plače” nad sudbinom Srba na Kosovu, nad srpskim svetinjama, manastirima, crkvama, srpskom relikvijom, istorijom… Roni Vuk krokodilske suze, da su skoro nabujali Ibar, Sitnica i Lepenica… U nedostatku bilo kakvog argumenta on se obrušava na na istinu, “da se iz ničega moramo izboriti za nešto”, praveći neprijatne aluzije na Vučićeve bliske saradnike…Kaže “ jedan potpis menja sve”!?
Jel to žali što taj jedan potpis nije dočekao on, pa da se opet “pravi blesav I neupućen” kao što je to radila njegova stranka na vlasti dok su teroristri žarili, palili i proganjali sve što je srpsko…Zašto on nije odbranio srpsko na Kosovu, dok je godinama sedeo uz skute “njegovog veličanstva Borisa”? Nije. Jer je bio deo rešenja, a nikako deo problema svojih anglosaksonskih mentora!?
A, rešenje je po njima ono što je i urađeno. Dok je srpski Raspućin spokojno spavao, a Vuk Jeremić oko njega batlerisao, proglašena je nezavisnost lažne države Kosovo. I nije mu se tada priviđala crvena linija. Danas je vidi. Jer nisu stigli da završe započeto: I zato sada cinično ismeva napore Vučića, da popravi, ako se išta može popraviti – tvrdeći kako “Kosovo brani sa kriminalcima u Mitrovici, Markom Đurićem u Briselu, Vulinom u crnoj uniformi i Anom Brnabić koja je priznala nezavisnost”!?
Znači, Marko, Vulin i Ana su problem! I kako već rekosmo, oni nisu deo Vukovog rešenja, nego problema njegovih nalogodavaca?!
E.E.

Foto: mc.rs

Оставите одговор