„Vučić je jedini predsednik koji je rekao da neće biti zaštićenih i to je uradio. To obećanje su nam davali mnogi, ali ih nije ispunio niko, osim Vučića. On ne pita ko je iz koje stranke, a od policije zahteva da radi svoj posao i ništa drugo. Ako je bio potreban neki dokaz, hapšenje Jovičića je dokaz“, kazao je Vulin za Kurir TV, a saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vulin je rekao da predstavnici nekadašnje vlasti sada „omalovažavaju i relativizuju“ hapšenje Jovičića, a da za vreme svoje vlasti nisu uhapsili ni jednog svog lokalnog funkcionera, „a kamoli nekog od članova Predsedništva tada vladajuće Demokratske stranke (DS)“.

„Za vreme vlasti DS-a nije uhapšen čak ni neki sitan funkcioner. Кako je moguće da ni jedan član Predsedništva DS-a nije završio u zatvoru? Recimo, Petrović ili Djilas? Кako niko nije pitao Djilasa kako je stekao 619 miliona evra za vreme vlasti“, rekao je Vulin.

Jovičić je u sredu uhapšen sa još sedam osoba zbog sumnje da su omogućili nelegalne građevinske radove u opštini Palilula.

Saslušanje Jovičića je trajalo ceo dan.

Hapšenje Aleksandra Jovičića izazvalo je metež i nemir među naprednjacima, naročito funkcionerima “na lokalu”.

Beta