Za našu decu

Pozivam sve moje prijatelje, članove porodice i sve građane Srbije da 21. juna podrže najbolji mogući izbor za Srbiju i da glasaju za listu pod brojem 1. Aleksandar Vučić – Za našu decu!
Sada je jedan od ključnih trenutaka za Srbiju i naš narod. Jako je bitno da Srbija ponovo dobije stabilnu vladu, kojoj su državni i nacionalni interesi na prvom mestu. Jako je bitno i da na pokrajinskim izborima u severnoj srpskoj pokrajini Vojvodini ubedljivo pobedi lista broj 1 – Aleksandar Vučić – Za našu decu.
Takođe je jako bitno da Srpska napredna stranka pobedi u svim gradovima i opštinama u Srbiji i da se nastavi sa razvojem naših lokalnih samouprava u pravom smeru. Očekujem i pobedu SNS i u ovim opštinama gde je do sada bila u opoziciji.
Sve u svemu jedina opcija je pobeda SNS.
To odgovorno tvrdim, jer i sam znam koliko energiju za bolju budućnost Srbije i svih njenih građana je uložio predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić sa svojim najbližim saradnicima.
Podsećam javnost da je predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će sprovođenjem programa investicionih projekata „Srbija 2025“ prosečna plata na kraju 2025. godine biti 900 evra, a penzija između 430 i 440 evra.
Iznosim neke od najbitnijih delova projekta „Srbija 2025“.
Penzioneri sa najavljenom prosečnom penzijom od 440 evra u 2025. godini živeti od 70 do 80 odsto bolje nego sa današnjih 225 evra. Budžet Srbije za 2024. godinu iznosiće 14 milijardi, a budžet za 2025. godinu biće vredan 17 milijardi evra.
Od 2014. godine promenjeno je lice Srbije koja je danas uspešna zemlja koja napreduje najbrže u jugoistočnoj Evropi.
Biće uloženo oko 14 milijardi evra za infrastrukturne i razvojne projekte, kroz petogodišnji program investicionih projekata „Srbija 2025“, a najviše novca biće uloženo u saobraćajnu infrastrukturu.
U putni infrastrukturu će biti uloženo ukupno 5,078 milijardi evra. U narednih pet godina biti rekonstruisano oko 5.000 kilometara puteva, što će koštati oko 900 miliona evra.
Za železničku infrastrukturu će biti izdvojeno 3,53 milijarde evra i u to ulazi i izgradnja metroa u Beogradu, za šta je predviđeno 1,37 milijardi evra.
Za vodni saobraćaj biće izdvojeno 274 miliona evra. U vodovodnu i kanalizacionu mrežu biće uloženo milijardu evra.
Za pomoć srpskom stanovništvu na Kosovu namenjeno je dodatnih 150 miliona evra, za izgradnju infrastrukture, kako na severu, tako i južno od Ibra.
Za različite vidove povezivanja Republike Srpske sa maticom biće izdvojeno 100 miliona evra.
Za privredu, industrijske parkove i zone biće izdvojeno 120 miliona evra i za zdravstvo dodatnih 600 miliona evra.
Za energetiku će biti izdvojeno 500 miliona evra, pre svega za izgradnju dodatnih kapaciteta za skladištenje gasa od milijardu kubnih metara i izgradnje novog bloka termoelektrane u Kaleniću i otvaranje površinskih kopova za izgradnju uglja i izgradnju gasne mreže širom zemlje.
Za poljoprivrednu infrastrukturu predviđeno je 300 miliona evra.
Za turističku infrastrukturu biće izdvojeno 200 miliona evra za niz projekata od rekonstrukcije SPENS-a u Novom Sadu, preko izgradnje gondole od Vrnjačke Banje do Goča, do turističke infrastrukture na 11 arheoloških lokaliteta u okviru „Puteva rimskih imperatora“.
Za podršku mladima, posebno mladim bračnim parovima, praviće se posebni projekti za šta će biti izdvojeno 500 miliona evra subvencija.
Posebno će se ulagati u povećanje finansijskih davanja za novorođenčad, dodatno subvencionisanje vrtića, biomedicinski potpomognutu oplodnju, obrazovno-savetovališni rad u zaštite i unapređenja seksualnog i reproduktivnog zdravlja.
Projektom „Srbija 2025“ je predviđena i izgradnja sportske infrastrukture i to pored ostalog nacionalnog stadiona u Beogradu, kao i gradskih stadiona u Subotici, Leskovcu, Zaječaru, Kladovu, Loznici, Kruševcu, Vranju, Novom Pazaru, Sremskoj Mitrovici.
U digitalizaciju i obrazovanje će biti uloženo 600 miliona evra, a u kulturu 300 miliona evra i to za objekte filharmonije, koncertne dvorane, operu.
Srbija nije u krizi, živeće se mnogo bolje i važno je da sačuvamo mir, stabilnost, da budemo vredni, pametni i odgovorni i budućnost će izgledati mnogo bolje, a deca će biti srećnija.
Srbija je mnogo uspešnija u svim sferama života. I tek će biti Bože zdravlja.
Prema tome, naš jedini izbor je:
Aleksandar Vučić – Za našu decu!

Uglješa Mrdić

16. jun 2020.godine

Оставите одговор