Za neverovati: Opština Novi Beograd više nema građevinske inspektore!?

Dr Šapić zakiva osnove nakaradnog  funkcionisanja lokalne samouprave:

Verovali ili ne, najmnogoljudnija opština u Srbiji, opština Novi Beograd, neverovatnom kadrovskom politikom predsednika Aleksandra Šapića – ostala je bez ijednog građevinskog inspektora!

Po ranijoj sistematizaciji, imala su 10 inspektora, da bi potom samnjili na 4, onda ubrzo na 3, da bi početkom ove godine ostali bez ijednog!? Samo je ostao šef odseka građevinske inspekcije Dragomir Jovanović!

Znači li to, da je opština Novi Beograd proglasila opštu amnestiju divljih graditelja, onih koji su već sagradili i onih koji grade ili koji nameravaju tek da počnu nezakonitu gradnju? Izgleda da da! Jer, tako je odlučio dr Šapić! To je njegov poklon sugrađanima. Treba li uskoro očeikivati I ukidanje svih drugih opštinskih službi, tako da ostanu samo one koje će “ veličati lik I delo velikog vođe”?

Antikorupcijsii portal Embargo daje kratku retrospektivu kako su se rušile osnovne poluge vlasti u lokalnoj samoupravi i uvodila autokratska vlast pod dirigentskom palicom neukog predsednika Aleksandra Šapića:

Odmah posle pobede na izborima u aprilu 2016.Šapić, tačnije, u maju smenjuje Aleksu Uskokovića, načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove!

U junu dovodi Nebojšu Jovanovića u Odeljenje za inspekcijske poslove za građevinskog inspektora na određeno vreme.

Po zatečenoj  sistematizaciji broj građevinskih  inspektora je sitematizovan na 10 ljudi. U praksi, bilo ih je znatno manje.

U inspekciji su  radili: šef Odseka građevinske inspekcije, Vladimir Bogojević i građevinski inspektori: Velibor Stevanović, Dragomir Jovanović, Marica Barać i Ljuba Popović; dodat im je Nobojša Jovanović, na određeno vreme;

U julu 2016. smenjuje šefa Odseka Vladimira Bogojevića; Tatjana Đukić je pravnik ona ne može da obalja poslove inspektora, a biva postaljena za šefa Odseka građevinske inspekcije;

U septembru donose sistematizaciju koja broj građevinskih inspektora smanjuje sa 10 na 4;

U novembru 2016., od 4 građevinska inspektora, u Obrenovac se premešta dvoje: Marica Barać i Ljuba Popović, na godinu dana!

U Odseku ostaje Dragomir Jovanović, kao novi šef Odseka i Veroljub Stevanović kao građevinski inspektor;

– Nebojša Jovanović biva premešten u Službu za izvršenja za stalno, preko mesta pomoćnika predsednika opštine; do tog postavljenja radi kao građevinski inspektor na određeno vreme na nesistematizovanom mestu;

Onda sledi novo  skraćenje broja građevinskih inspektora:

 novom sistematizacijom s kraja novembra 2016., broj građevinskih inspektora je sa 4 smanjen na 3.

Takvo stanje traje skoro godinu dana, do novembra 2017. kada se krajem meseca, u opštinu na mesta građevinskih inspektora, iz Obrenovca vraćaju Marica Barać i Ljuba Popović. Čime je broj inspektora ponovo 3 plus šef, kako je i sistematizovano.

Velibor Stevanović odlazi odmah po povratku ovih iz Obrenovca u penziju. Tako da ostaju: Dragomir Jovanović, šef Odseka i građevinski inspektori: Marica Barać i Ljuba Popović.

Ljuba Popović biva preuzet u Gradsku upravu pred Novu godinu.

Početkom 2018. Odsek građevinske inspekcije čine: Dragomir Jovanović kao šef Odseka i Marica Barać kao građevinski inspektor.

Marica Barać u februaru 2018. dobija rešenja o premeštaju u Službu za izvrešenja.

U Odseku građevinske inspekcije ostaje samo šef, Dragomir Jovanović.

E. E.

Оставите одговор