Za vikend podela PVC kanti palilulskom naselju Braća Marić

JKP „Gradska čistoća“ će tokom vikenda 13. a 14. Aprila početi sa podelom PVC kanti za nešto više od 200 domaćinstava palilulskog naselja Braća Marić. Sugrađanima će na upotrebu biti predato više od 400 kanti za potrebe odlaganja klasičnog komunalnog, ali i kante za odlaganje reciklabilnog otpada.

Svako domaćinstvo dobija po dve PVC kante. Plavu namenjenu odlaganju reciklabilnog otpada, a zelenu odlaganju klasičnog kućnog smeća. Kante su zapremine 240 litara, a akcija besplatne podele kanti sugrađanima koji žive u naseljima sa individualnom izgradnjom pokrenuta je sa ciljem da se poboljša organizacija odnošenja smeća i da se reši problem u uskim ulicama gde nije moguće postaviti kontejnere. Sugrađanima će znatno biti olakšano samo odlaganje, ali i izbacivanje otpada, čime će imati kvalitetniju komunalnu usluga.

Kante su namenjene samo za odlaganje komunalnog i reciklabilnog otpada, zbog čega se apeluje na njihove nove vlasnike da kante ne koriste za odlaganje šuta, zemlje, pepela i žara, jer to dovodi do trajnog oštećenja kante koju će morati da zamene o sopstvenom trošku.

Tokom uručenja kanti koje će se obavljati od 8.00 do 14.00 časova tokom ovog vikenda, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici „Čistoće“ nemaju pravo da ulaze na privatan posed. Iz tog preduzeća obaveštavaju sugrađane da svi oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti Pogonu Palilula kako bi dobili kante za svoje domaćinstvo.

Оставите одговор