Zar „duševna bol“ gradonačelnika Šapca vredi više od njegove „pronevere“ 50 miliona dinara narodnih para?!

Zašto Uprava grada krije ko i na osnovu čega živi u 72 gradska stana? Zar je i to politički kriminal, zbog čega se „Zelenko isplakao Skotu…

Za pojedine sudije “slobodarskog” Šapca krhka duša gradonačelnika Nebojše Zelenovića, vredi četiri puta više od polupraznih novčanika Zelenovićevih sugrađana. Zbog pronevere blizu 50 miliona dinara iz gradske kase koju pune Šapčani, dvojica direktora šabačkih fondova pravosnažno su osuđena na ukupno 110.000 dinara.

S druge strane, dr Aleksandar Pajić, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Šapca odrapljen je za, čak, 200.000 dinara! I to samo zato što je za govornicom lokalnog parlamenta izrekao da gradonačelnik Šapca laže, krade i obmanjuje građane. Nebojši Zelenoviću, “političkom čedu” Dušana Petrovića, nežna dušica se toliko uznemirila da je Pajića munjevito tužio. I dobio na sudu!

– Zašto “slobodni mediji” u Šapcu ne pišu o dve osuđujuće presude za zloupotrebu budžeta grada vrednu 50 miliona dinara protiv bivših direktora Fonda za građevinsko zemljište Vladimira Nedeljkovića i Direkcije za puteve Mila Filipovića? Jedan je kažnjen sa 50.000, a drugi sa 60.000 dinara. Da li je navodni duševni bol Nebojše Zelenovića četiri puta skuplji u ovom gradu od više desetina miliona dinara zloupotrebe budžeta? – upitao je dr Aleksandar Pajić.

Ono što je Pajić javno rekao i zaradio tužbu, u Šapcu svi znaju. Nisu Šapčani samo jednom bili izmanipulisani od „poslušnika“ Dušana Petrovića. Brojne afere ostale su bez odgovora kao što je, primera radi, afera 72 stana u vlasništvu grada za koje ne postoji nikakva dokumentacija. Ili misteriozno potrošenih pet miliona evra iz gradske kase? Očigledno je da stare brljotine aktuelne gradske vlasti nikako da dovedu do epiloga, a nove se uporno pojavljuju. Takva je i balon sala u selu Zminjak, svečano otvorena u četvrtak 22. novembra. Ta sala je, inače, bila obećana selu Drenovac još pre dve i po godine. Detalje o tome kako je Nebojša Zelenović “zavrnuo” Drenovčane otkrio je narodni poslanik dr Boban Birmančević.

– Tri dana pred izbore, 21. aprila 2016. godine, potpisan je ugovor o izgradnji balon sale u Drenovcu vredan 4,9 miliona dinara bez PDV-a. Nebojša Zelenović je izjavljivao da će sala biti otvorena do 1. maja. Od toga nije bilo ništa. I onda, 14. februara ove godine, grad Šabac objavljuje poziv za javnu nabavku o izgradnji ovakve sale, ali u selu Zminjak. Konkursna dokumentacija i produženje rokova menjano je tri puta u dva dana. U prvom pozivu bila je balon sala, a već u drugoj izmeni, to se zove “izgradnja lake hale za sport”. Još veći problem je iznos koji se pominje i koji je postignut u odluci o dodeljivanju ugovora. Reč je o 4,9 miliona dinara, a mi smo sinoć putem TV Šabac dobili obaveštenje da je sportska hala u Zminjaku koštala 9 miliona dinara – rekao je narodni poslanik dr Boban Birmančević.

Balon sala ili laka hala za sport, navodno je plaćena od sredstava od poreza na imovinu. U oktobru prošle godine, meštani Zminjaka i Skrađana “odlučili su” da od svog novca žele ovakav objekat. Na sajtu Gradske uprave grada Šapca može da se pronađe rešenje o listi predloga projekata za selo Zminjak na kojoj je samo jedna stavka: Balon sala u Zminjaku vrednosti 2.570.000 dinara.

Prema Birmančevićevim rečima, meštanima Zminjaka potrebna je voda, kanalizacija, struja, putna infrastruktura. Tako su na “referendumu” morali da se opredele šta sve neće uraditi…

E.E.

Оставите одговор