Zašto je gradonačelnik Zelenović u strahu od hapšenja?  Zato što više ne može da računa na zaštitu šabačkih tužioca i sudija!? (VIDEO)

U strahu su velike oči, kod nemirne savesti još veće! Danima u “svojim medijima” gradonačelnik Šapca “suze roni” kako svaki dan očekuje da bude uhapšen? Zašto? Zbog čega je u to ubeđen ovaj čovek?

Ajmo redom. Svaki čovek ima strah. Narod kaže, samo lud se ne plaši! Ali, zašto je strah toliko obuzeo Zelenovića? Šta je to do sada uradio, pa veruje da će biti uhapšen? Ili, ima li razloga da se Zelenović toliko plaši hapšenja?

Samo ono što je pronašao DRI i podneo u Kriivčnoj prijavi protiv Zelenovića dovoljno je da opravda njegov strah od hapšenja!? Šta se to godinama radilo u gradskoj Upravi Šapca, zbog čega se sada “utronjao” njen čelnik?

Znaju oni vrlo dobro kako se i šta radilo godinama sa budžetom grada Šapca. Znaju to i oni koji su se debelo okoristili… A, izgleda da je došao dan za polaganje računa. Onako kako se to radi u pravno uređenim zemljama…

Strah koji danas na svakom koraku pokazuje javno gradonačelnik Zelenović nije ništa drugo, nego saznanje da je država konačno rešila da zavodi red! Od vrha do dna. I da konačno neće biti izuzetaka!

Navikli su šabačke dosmanlije da punih 18 godina u “svom” gradu rade šta hoće i koliko hoće? Da iz narodne kase daju kako im je volja i da nikome zbog toga ne polažu račune… Toliko su godina na vlasti da su sasvim “stavili pod kontrolu” sve istražne organe ovoga grada?!

Interesno kadriranje u pravosuđu  decenijama je davalo izuzetne rezultate. Rezultati su za “Dušana i članove njegovog lutkarskog pozorišta” bili toliko dobri, da niko nikada nije smeo javno da ih optuži da su lopovi, da su proneveritelji budžeta, da su nenamenski trošili narodno… Znate li zašto? Pa, zato što nijedan sud u Šapcu ( Osnovni ili Viši) nije doneo nijednu osuđujuću presudu protiv onih koji punih 18 godina rade šta hoće i kako hoće?

Da li je moguće da ništa nisu zgrešili u vremenima kada je članska karta DOS-a vredela više nego nekada članstvo u Titovoj KPJ ili pripadnost UDB-i?! Ta karta je decenijama zatvarala i svaku pomisao na istragu bilo koga šabačkog funkcionera?!

Ovaj grad je postao pravo malo “Dušanovo” carstvo upravo zahvaljujući državnim službenicima, nameštenicima koji su se zakleli da služe narodu i štite narodnu imovinu! Desilo se suprotno… Tužioci ćute, kobajagi u dilemi su čija je nadležnost, da li Osnovnog javnog tužioca ili onog Višeg? Izgleda da je neko drugi mnogo viši od njih. Toliko visok “da ne smeju ni pogledom da ga dohvate”…

Ali, kao što nema savršenog zločina, tako nema ni savršene drpačine gradske kase!? Kad su stigli neki novi državni činovnici u kontrolu – nastala je panika. Kuknjava i plač ovog našeg Strazburca!?

I nije bez razloga. Dugo je država bila nemi posmatrač odlaska “vozova”… To što su mnogi od tih mašinovođa i dalje na slobodi, bez realne šanse da ikada odgovaraju za ono što su ukrali od naroda – ne daje za pravo njihovim učenicima da rade isto. Lopovluk nije nasledna osobina, ili možda grešimo?  Prvi vozovi su davno “protutnjali”… Ovaj šabački, kondukter je zaustavio baš  kad treba…

E.E.

Оставите одговор