Zašto Ombudsman ne štiti građanska prava i slobode Andreja Vučića: Za sve su krivi beli miševi…

Zašto zaštitnik građana Srbije ne štiti građanska prava i slobode porodice Vučić ili su oni jedini van njegovih ingerencija? Zašto je nem i gluv na sve gnusne laži i optužbe koje skoro svakodnevno pojedinci plasiraju u javnost i društvene mreže koje kontrolišu i diriguju njihovi strani mentori i donatori?

Poslednji slučaj napada na Andreja Vučića, i to  od  novinara, predsednika nekakvog nezavisnog udruženja takvih i sličnih novinara,  je samo još jedan u nizu dokaza da je sezona najprljavijeg verbalnog lova na članove porodice Vučić u punom jeku..

Mada, mnogi se kunu, da taj novinar, čije ime odavno ništa ne znači u srpskom novinarstvu, nikako na fotografiji kod fontane na Slaviji nije mogao prepoznati Andreja!? Zašto? Tvrde,  „on je  godinama  ispred sebe vidjao samo čašu?! Punu ili praznu –svejedno“. To što je kasnije javnost dokazala da je zakazalo izgleda  „pijano sokolovo oko“ – mala je vajda. Mada, uradio je finu reklamu jednom mladom inženjeru, sa te  fotografije.

Ali, pa i da je bio Andrej Vučić na pomenutoj fotografiji pored fontane na Slaviji? Pa šta? Zar je njemu ograničeno kretanje? Zar je on baš tada morao da bude u Skupštini dok mu je brat polagao zakletvu? Andrej nema javnu državnu funkciju i zašto bi bio u Skupštini što mu Taj spočitava u veoma ružnom tonu, sklonom samo prijateljima „belih miševa“… Bratu će čestitati na način koji dolikuje: u kući, u krugu porodice!

Ali, nije Srbiji problem što priča i tvituje jedan „beli miš“, već je mnogo veći problem što nije reagovao zaštitnik građana? Jel u njegov delokrug rada  ne spada zaštita građanskih prava i sloboda članova porodice novog predsednika Srbije? Izgleda da ne. Kad smo pokušali da pismenim putem potražimo odgovor – nismo dobili ništa. Nema šta da kaže. Ni da bekne! A, i kako će kad je dobio jasna uputstva svoga prethodnika. Zbog toga se setih uzrečice:

I poosle njega, opet Ooon.

Zaštitnika građana Srbije, osim „naravno“ porodice Vučić,  Jankovića je zamenio Janković. Sašu , „večitog državnog  gmizavca“ zamenio je Miloš, advokat sa putarskom reputacijom. Budi bog snama! On je  selektivni humanista i član nekakvog  Potkomiteta UN! Kakvo je to zvanje, kolika je u tome moć? Šalim se, naravno… Ma, znaju to gladni ljudi Afrike najbolje, kakvi su ti  u belim, košuljama sa dugačkim rukavima…

I tako, Saša ode, ali Milošu ostavi zakletvu: da se naručeni  zadatak mora i dalje izvršavati. A,  on glasi: po svaku cenu  praviti se gluv i nem na sve one koji blate pomenutu porodicu!? Poređenja radi, možda se pitate, kako je to bilo u vreme predsednikovanja Borisa Tadića: i ptice su cvrkutale po njegovom taktu…A, tek novinari..Pa, javne ličnosti..

A, danas? Posle Borisa  je granula sloboda: možeš da pričaš i objavljuješ šta hoćeš, pa i da vređaš i pljuješ porodicu predsednika. Jer, on nije kao Boris, da ide na vrata onima koji su mu se zamerili, da koristi mafijaške reči i manire… Danas, svako, baš svako, može članove porodice predsednika Aleksandra Vučića razvlačiti u javnosti i na društvenim mrežama koliko hoće. A, ako je taj egzekutor nosilac neke javne funkcije, onda je to bonus više kod dede Soroša: da odreši kesu punu zelenih novčanica sa kojih se još sliva krv belosvetskih jadnika kojima je on „doneo demokratiju“.

Embargo

Оставите одговор