Zašto Zoraninim mukama više niko ne veruje? “Pukla”, na vladi, ostala bez skupocene limuzine – ali će bar u Beogradu dočekati Luj Vitona?!?

Ovih dana u beogradskim visokim krugovima kruži vic: “ Znamo ko će se najviše obradovati dolasku Luj Vitona u Beograd? Ona koja inače nosi njegove skupocene tašne, koje su skuplje od godišnjeg prosečnog primanja srpskog penzionera!? Pogađate, reč je o ministarki energetike, profesorki, Zorani Mihajlović, koja danima ne silazi sa naslovnih strana mnogih novina. Ali, sada više nije u ofanzivi, ne igra više virtuelnu,  napadačku državnu politiku prožetu ličnim interesima i velikim  apetitima… Sada joj se obija o glavu sve ono što je proteklih meseci radila drugima, trenirala strogoću i neku samo njoj znanu  disciplinu.

Ni posle 100 radnih dana u resoru energetike nema ni jednog jedinog njenog poteza dostojnog pohvale i bar malog divljenja. Umesto da se bavi svojim sektorom ministarka je potrošila sve dosadašnje vreme napadajući javna preduzeća iz njenog resora, pokušavajući da po sistemu “ zlog policajca” utera strah u kosti “ neposlušnim direktorima”, pri tome zaboravljajući da “ batina ima dva kraja” i da se u takvu vrstu “ biznis rata ne ide bez municije”! A, naša ministarka energetike, ne da nije “ imala municije za rat koji je ona sama otvorila protiv javnih preduzeća”, nego je ostala sasvim ogoljena na medijskoj  vetrometini kao vetrenjača na pustom ostrvu nade… Sada je šibaju medijski natpisi koje je sama inicirala glumeći “ čeličnu Magi, nepogrešivu, nadmenu političarku” – mada  svi u Srbiji  vrlo dobro znaju koliko je daleko od toga…

Danas je prozivaju za arčenje narodnih para iz budžeta države Srbije, na kupovinu bar jedne skupocene limuzine, putovanja, avio karte i hotele.. Kao da to nije i ranije radila, kada je najnoviji “audi” pozajmljivala iz Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, mada do današnjeg dana nije razjašnjeno kako su joj “ na lepe oči” ustupili luksuzno vozilo?

Odgovor da joj trebaju u ministarstvu energetike nova vozila za terenski rad svojih službenika – je više nego smešan! Kakav terenski rad? Pa nisu oni poreska policija, neka specijalna služba pa treba da špartaju širom Srbije… Zna se ko to treba da radi! I radi.

Davno je Duško Radović jednog jutra rekao: “ Danas su opet kritikovali novinare! I to nam je hvala, za sve ono što smo prećutali”… I Zorana bi trebala da bude srećna što je novinari “ nisu dohvatili” na dešavanja sa sednice vlade Srbije, na kojoj nisu prošle njene primedbe na reformu Srbijagasa, već  je usvojeno ono što je ovo javno preduzeće iznelo na sto, pred premijerku i ministre!?! Bruka. Zna se čija. Zna se i zbog čega?

Zato će ministarka, verujemo, utehu pronaći u Luj Vitonu, svojoj omiljenoj skupocenoj robnoj marki! Jer, nije Luj Viton za svakoga. Nije bio za onu Zoranu Mihajlović, koja je radila u EPS-u za relativno skromnu platu… Ali je zato Viton postao “ Zoranin drugar” kad je ušla u politiku, kad je krenula od kabineta “ uništitelja srpskih banaka”, prof.Miroljuba Labusa, pa dalje do američkih “Orkanskih visova” na kojima su uči ono čega namerno nema u knjigama…

A, ta njena priča, da je poreklom iz bogate porodice neka ostane za neki rijaliti program u kojima veoma voli da se pojavljuje gospođa profesorka, što baš i ne priliči renomeu koji ona misli da uživa u javnosti?! Mada, s obzirom na intimusa, koji se “ usavršavao na italijanskoj šana robnoj marki” – sve je mnogo razumljivije i jasnije…

E.E.