Zbog Đilasovog “potrčka”, Nebojše Zelenovića, sednicu Glavnog odbora DS – napustili svi viđeniji članovi!?

Ovaj čovek gde god se pojavi, napravi haos i iza sebe ostavlja pustoš. Malo mu je što je grad Šabac sveo na malu kaldrmisanu palanku iz čije gradske kase curi kao iz izbušene kese…

Pogađate, reč je o Nebojši Zelenoviću, koji je, verovatno “ po direktivi target spin majstora”, “upao” na sednicu GO nekada zaista moćne Demokratske stranke i još je morao da dobije reč! Isprazni političar, još iz  druge stranke da dobije reč, pre prvoboraca “žutih”, onih koji su praktično od njenog osnivanja – je skandal, gest kojim je “Dragan Đilas zgazio po drugi put ovu stranku, koju izgleda, izričito njegovim ličnim interesom vodi Zoran Lutovac”!?! 

Politički naivko, Lutovac je “morao da dozvoli” da nekada veoma uglednoj stranci slovo drži palanački priučeni političar-potrčko zvani Nebojša Zelenović, verujući da je time obezbedio sebi ostanak na čelu stranke! Gorko se vara, jer je ovim činom, većini članova Glavnog odbora, predstavljena nova marioneta, neko koga će najverovatnije u vrlo skoro vreme oslovljavati sa “predsedniče stranke”, ali ne zbog toga što to i zaslužuje, nego što se pokazao kao izuzetan podanik “ gospodaru, najmoćnijem političkom proffiteru” u Srbiji, posle dosmanlijske revolucije…

Da je sve ovo tačno, dokaz su agencijske vesti sa nezavršene sednice GO DS-a, koju su mnogi demonstrativno napustili pre vremena!?  

Jedan od njih, Branislav Lečić, kazao je novinarima da mu nije data reč kada je zatražio, i ocenio da se demokratija „polako ukida u DS“.

  • Mislim da nema kvoruma i da na sednici učestvuju gosti koji nisu članovi stranke –  rekao je Lečić novinarima u holu zgrade opštine Stari grad, gde se održava sednica i dodao da se neće vraćati na sednicu. Veoma je interesantno da se sednica održava u Sali opštine Stari Grad, da bi sve bilo pod kontrolom Dragana Đilasa, jer je njegov najbliži saradnik, čelnik ove opštine, Marko Bastać, zvani “Bastaćluk”!? A, u zgradi je inače protivzakonito instaliran i studio TV Šabac, kako bi mogli i direktno da prenose ovu sednicu, naravno posle odrađene ( zna  se čije) cenzure…

Na pitanje kako komentariše obraćanje Nebojše Zelenovića, koji nije član DS, Lečić je rekao da bi to imalo smisla da je došlo do ujedninjenja DS, ali sada sa pozicije šefa druge političke stranke da raspravlja i utiče na politiku, uredjenje i finansije DS nije primereno. Kako je rekao, to je samo jedan od razloga zbog kojih su članovi GO napustili sednicu, a reč je o nezadovoljstu generalno zato što se demokratija u DS ukida.

Za razliku od njega Nebojša Zelenović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju, govorio je na GO što je izazvalo burna  negodovanjaa pojedinih članova. Zelenović je rekao da daje punu podršku predsedniku stranke Zoranu Lutovcu i njegovoj hrabrosti da se izbori sa problemima u kojima se našla DS i dodao da je došao trenutak za proces ujedinjenja i da veruje da bez jake i snažne DS nema ni jake i snažne Srbije.

Članovima GO obratio se i predsednik DS Zoran Lutovac koji je rekao da ako DS želi da vrati poverenje građana mora da počiva na solidarnosti, a ne na spletkarenju, te da moraju da otovre prostor onima koji su posvećeni stranci, a ne onima koji kalkulišu i mešetare.

Kao drugi korak u vraćanju povrerenja u DS Lutovac je naveo da DS mora da pokaže da je stranka koja vraća svoje dugove i da će pokušati da dobije poverenje građana da se DS finansira samostalno i da ne zavisi ni od tajkuna ni od budžeta kako bi donosila ispravne odluke.

Novinarima je nezvanično rečeno da je šef informativne službe DS Biljana Maksimović dobila otkaz zato što je napustila sednicu GO. Pored Lečića, sednicu su napustili i poslanici Aleksandra Jerkov, Radoslav Miličić, Balša Božović, nekadasnji ministar Slobodan Milosavljević…

E.E.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *