Zbog propasti Vuka Jeremića – “Don Dušan naterao” gradonačelnika da kazni direktora Doma zdravlja!?

Apelacioni sud “uhapsio” nezakonitu odluku   šabačkih “žutih” vlastodržaca i tajnih  mentora:

Šabačka čivija “Don Dušana i njegovog satelita”  gradonačelonika Nebojše Zelenovića zvanog “Zelenko” – raspala se u paramparčad pred Apelacionim sudom u Novom Sadu i žalbom dr Branka Vujkovića!

Ovaj sud je poništio odluku Višeg suda u Šapcu i doneo rešenje  da je smena dr Vujkovića sa mesta direktora Doma zdravlja u Šapcu bila nezakonita, ishitrena i bez valjanih razloga… Apelacioni sud nije merodavan da vrati dr Vujkovića u fotelju direktora, ali će bar sudskim putem dobiti  sve plate za godinu dana nerada na funkciji  sa koje je nezakonito smenjen!?

One koji su ovu glupost uradili, na žalost, materijalno neće koštati ništa! Sve će opet platiti građani Šapca iz budžeta, odnosno poreski obveznici. Milina jedna. Tako se vlast u Šapcu igra lokalne samouprave “ kadija i sudija pod dirigentskom palicom čoveka koji je odavno u senci, ali koji i dalje odlučuje”…

Inače, ceo Šabac je odmah, posle aprilskih izbora prošle godine znao da je odluka o smeni direktora Doma zdravlja – bila čista politička, iz osvete i revanšizma zbog katastrofalnog poraza “ Dušanovog aduta”, predsedničkog kandidata Vuka Jeremića… Neko je morao biti žrtvovan, proglašen krivcem za nemoguću misiju  koja je morala propasti!? Dr Vujković je optužen da se nije dovoljno angažovao “ da natera” zaposlene da glasaju za Vuka Jeremića i što je odbio da u “svojoj firmi” sakuplja sigurne glasove za “Dušanovog kandidata”!?

Šabačka vlast iza koje i dan danas stoji kao tmurni gradonosni oblak Dušan Petrović, za izborni fijasko svoga pulena i katarskog lobiste Vuka Jeremića, da bi zadovoljio svoju sujetu i sprao sa sebe odgovornost – ekspresno je morao pronaći  krivca!? !  Bio je ljut kao ris kad je video rezultate, da je Vuk Jeremić prošao kao bos po trnju, da je osvojio 20.000 glasova manje od pobednika Aleksandra Vučića! Ulje na vatru dolila je i činjenica da je čak i Beli bio osvojio više glasova od njegovog aduta!

Tako se kocka “linča i postizborne histerije zaustavila” na imenu  direktora Doma zdravlja u Šapcu, dr Branka Vujkovića!  Ni krivog ni dužnog!

Ne čekajući ni da se mastilo na izbornim rezultatima osuši, “Don Dušan” je pokrenuo svoga glavog “piona”, gradonačelnika Zelenovića, a ovaj Gradsko veće i Skupštinu da se naredba velikog vođe – hitno sprovede u delo! A, pre toga, presudu je prvo morao izreći politički aktiv pokušajem “harakirija” dr Branka Vujkovića!?

Hitno je održana sednica “Politbiroa” političkog saveza  koji je radio pod sloganom “Pobeda za Šabac” sa samo jednom tačkom dnevnog reda:

– Tražili su po svaku cenu da podnesem ostavku na mesto direktora Doma zdravlja, zapetljavali priču, poturali da me na taj čin ubede najbliži politički saradnici i lični prijatelji – priseća se tih ni malo prijatnih detalja dr Vujković.

– Pokušavao sam da otkrijem pozadinu svega, mada mi je odmah bilo jasno ko stoji iza svega i da ja treba da budem žrtveno jagnje izbornog fijaska…Tobože se nisam angažovao.. Te, slikao sam se sa nekim naprednjacima, pa da sam hvalio neke poteze ministra Lončara..Bla,bla.. Ubeđivali su me da nije ništa unapred smišljeno, da nema nikakve političke pozadine, a ja sam uporno odbijao da podnesem ostavku…

I kad nije hteo sam da podnese ostavku – smenili su ga brzometno.  na kraju su me smenili. Bez valjanog razloga, ali koga je to bilo briga u tom trenutku? Tobože, kao našli su neke nepravilnosti, mada su svi dotadašnji izveštaji govorili suprotno.

– Na mesto direktora sam postavljen 12.12.2016.a smenjen 19.04.2017. – objašnjava dr Vujković. – Tačno godinu dana kasnije odlukom Apelacionog suda poništeno je rešenje o mojoj smeni sa obrazloženjem da uopšte nije naveden razlog moje smene koju je iniciralo Gradsko veće, a Skupština potvrdila. Znači, smenjen sam bez valjanog razloga I obrazloženja. Kao prilog bahatosti i samovolje čelnika opštine, neka posluži i podatak da mi na Skupštini, na kojoj je verifikovana moja smena  uopšte nije data reč, iako sam bio prisutan?!

Sve je to bila posledica izjalovljene računice “Don Dušana” koji je u slučaju pobede Vuka Jeremića  trebalo da krene u kampanju za premijera Srbije!? Zato je bio upregao sve snage da njegov kandidat ubedljivo pobedi u Šapcu, tradicionalnom uporištu “žutih” još od 2000. Jurili su ko bez glave, ubeđivali, “podmićivali” samo da pobedi njihov Vuk, lažni patriota i potureni tobožnji srpski nacionalista – četnik!? A, kad su doživeli totalni poraz, trebalo je nekoga  pronaći kao krivca i skinuti odgovornost sa sebe… Srećom, Apelacioni sud iz Novog Sada je smogao snage da sruši odluke šabačkog pravosuđa koje i dalje radi “pod pritiskom seoskog advokata”…

E.E.

Оставите одговор