“Zelenkova” nepristojna ponuda šefici računovodstva – bednih 6.000 evra da se iseli iz stana solidarnosti!?

Nebojša Zelenović zvani “ Fikus” dogovorio da joj isplati učešće za stan koji je dala, da joj isplati ono što je uložila u stan… Sve otprilike 6.000 evra! Da se do 1.aprila 2009.godine iseli…

Nekako u decembru 2008.u školu stiže dopis od JSP “Stan” da za pomenuti stan solidarnosti, koji je dodeljen šefici računovodstva! To je u stvari bio “naručeni” ultimatum: da u roku od 8 dana isplati kompletan iznos vrednosti stana ili će uslediti odmah tužba protiv škole kojoj je inače dodeljen stan. Škola je bila  vlasnik sve dok njen radnik taj stan ne isplati u celosti… E, onda je na scenu “ lihvarski nastupio” sekretar škole. Nebojša Zelenović je koleginici uputio “nepristojnu ponudu”:

– Ponudio je tri varijante: Prva, da stan odmah isplati u celosti, a dobro je znao njenu tešku materijalnu situaciju i ne baš sjajno stanje u porodici… Druga varijanta je da zbog nemanja para i neplaćanja rata odmah napusti stan u kome je sa porodicom živela četiri godine! I treća, najbezobraznija varijanta, bez grama blama rekao joj je sledeće: “ Da se dogovoriš sa mnom”!? I šta mislite šta je uradila? Odustala je od stana koji je dobila i u kome je živela pune 4 godine..

Psihološki pritisak prevejanog “ lukavog i pokvarenog” sekretara škole urodio je plodom!? Sa koleginicom, sekretar škole, Nebojša Zelenović zvani “ Fikus” se dogovorio da joj isplati učešće za stan koji je dala, da joj isplati ono što je uložila u stan… Sve otprilike 6.000 evra!Takođe, dogovorili su se da se do 1.aprila 2009.godine zvanično iseli, odnosno da oslobodi taj stan.

Naravno, matirana i nada sve uplašena koleginica ( od mogućih sankcija zbog neplaćanja rata za stan i straha od mogućeg čak  gubitka posla) uopšte u datom trenutku nije htela niti smela da ga pita: “ Kakve TI veze ima sa mojim stanom? Posebno zašto on plaća nešto, kad je vlasnik stana Osnovna škola?”. Iznenađenje je njeno bilo još veće kada ga je sa suprugom videla na vratima “svoga” stana? Dolazio je da tobože vidi raspored prostorija, kako je opremljen…

– Sve je bilo mnogo jasnije, kada je na oglasnoj školskoj tabli zatekla ponovljeni Konkurs za dodelu toga stana? I opet se delio kao stan solidarnosti… I znate li ko ga je u ponovljenom konkursu dobio? Pa, sekretar škole, pravnik Nebojša Zelenović! Bruka neviđena! On da dobije stan solidarnosti od 62 kvadrata? Istina, u to vreme je dobio treće dete, istina je da je živeo u jednosobnom stanu koji je bio u vlasništvu njegove porodice… Da su u komšiluku, u mnogo većem stanu živeli njegovi roditelji…Ali, da sin bogatog mesara, koji ima radnju u gradu, dobije stan solidrnosti kao socijalno ugroženi slučaj? Ma, sramota neviđena!!!

A, tek kako je ciketanisao kod isplate dogovorenih para koleginici da mirno izađe iz stana?! Kao na pravom šabačkom vašaru… Kako se bližilo dogovoreno vreme za iseljenje koleginice i njegovo preuzimanje stana, upitala ga je, da joj, pre potpisa u sudu, isplati 1.000 evra za neke njene hitne porodične troškove? Bila  je direktna: “ Zelenoviću, hoćeš li da mi daš te pare?”.  A, Zelenović, kao pravi “ zelenaš” joj odgovara:” Joj, ne znam… Da se ne posvađate u porodici? Pa da oni posle ne priznaju da sam ti dao pare…”. Koleginica je, i pored teške finansijske situacije, sačuvala obraz i čast. Kratko mu je odgovorila: “ Zelenoviću, samo se lopov plaši da će biti prevaren!”.

I naravno nije joj dao dogovorene pare sve dok u sudu nisu potpisali i overili priznanicu o novcu. – O kakvom se čoveku radi shvatila je i u sudu: Prvo je tražio da potpiše priznanicu, pa joj je tek onda isplatio 6.000 evra! I tako je Nebojša Zelenović došao do stana solidarnosti od 62 kvadrata u centru Šapca za samo 6.000 evra!? To je bila cena “ njegove solidarnosti”! Toliko je koštao obraz mnogih u ovoj aferi koja se godinama krije od građana Šapca… Naravno, on je nastavio da plaća rate kredita do konačne isplate vrednosti stana, koja je u svakom slučaju bila “simbolična u odnosu na tržišne vrednosti stana”…

Sutra: Čim je od škole dobio stan solidarnosti – zbrisao u opštinu?!

Оставите одговор