Zelenović krenuo bagerima na omladinu Šapca!!!

Uprkos oštrom protivljenju naroda u naselju Benska Bara da se igralište u ovom delu grada poruši, šabačka vlast poslala je čak četiri bagera da posao što pre završe! Grupa Šapčana među kojima je bilo studenata, srednjoškolaca, osnovaca i njihovih roditelja, baba i deda, ponovo je juče blokirala bageriste, zahtevajući da se do juče omiljeno mesto za odmor i rekreaciju svih generacija u Benskoj Bari pod hitno vrati u prvobitno stanje. Do sada je prikupljeno preko 800 potpisa stanovnika ovog šabačkog naselja koji se protive rušenju igrališta.

Ovim je nastavljen protest stanovnika naselja kojem gravitira blizu 10.000 Šapčana. Igralište kod arterske česme, nečijom odlukom u Gradskoj upravi, predviđeno je za rušenje kako bi se na tom mestu, najverovatnije izgradio parking. Nakon prvog protesta, koji je održan na Sretenje, oglasila se i Gradska uprava, tvrdeći da je odluka o rušenju igrališta navodno doneta uz saglasnost stanara, koji opet naglašavaju da nisu znali za namere šabačkih neimara.

Ono što je zanimljivo, i za ovo gradilište u Šapcu sledila se, u poslednje vreme ustaljena praksa ovdašnjih vlastodržaca, da se radovi obavljaju bez ikakvog vidljivog obaveštenja o rokovima, ko je izvođač, koliko košta i slično. Tek kada je održan prvi protest, na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Šapca, objavljen je nacrt kako će površina na kojem je bilo igralište u Benskoj Bari izgledati.

Možda bi praktičnije bilo da su u Gradskoj upravi Šapca ćutali do kraja, jer plan koji su objavili na svojoj stranici izazvao je još veću buru. Po ovome, “novo i savremeno ruho”, kako je opisano na zvaničnoj stranici grada, predviđa između ostalog i prolazak ulice ispod balkona. Da niko iz Benske Bare nije konsultovan (osim, možda, gradskih činovnika koji žive u ovom naselju) videlo se i po odgovoru stanovnika na ovaj plan.

Na Fejsbuk stranici “Sačuvajmo Teren”, objavljene su intervencije na planu gradskih urbanista, odnosno ukazano je na sve manjkavosti projekta. Ukratko, u planu koji je Gradska uprava objavila na Fejsbuku, ne valja ništa! Iako mesta ima i za zelenilo, i za teren za male sportove, koji je do sada i postojao, novim planom predviđena je ogromna količina behatona i po koja klackalica i ljuljaška.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *