Zelenovićevi direktori otimaju zakupcima zemljište u zoni vodoizvorišta koje su godinama naplaćivali i živim prasićima za kermese i terevenke!?

“Zelenkovi” od Šapca ne vole jagnjetinu, jer begenišu samo “prasećinu”, baš kao čuveni Srećko Šojić!? Sličnosti su velike, jer i njihova politika u ovom gradu neodoljivo podseća na političko delovanje ovog televizijskog cirkusanta i prevaranta!!!
Šalu na stranu, majurskog domaćina Slobodana Ilića, ovih dana zadesila je golema nevolja:JKP Vodoovod i kanalizacija su raskinuli ugovor sa njim o zakupu 8 hektara zemljišta u zoni vodoizvorišta koji je na snazi punih 10 godina, a da on o tome nije ni obavešten!? Slučajno je to saznao, kada je krenuo da plati neke račune…
Obrazloženje ovakvog poteza šabačke demokratije i “slobodarskog” grada – više je nego tragikomično: zemljište se daje u zakup “partijskom drugu”, a ovaj uzorni domaćin, posle 10 godina obrađivanja zemljišta, I višegodišnjeg silnog rada u čišćenju i privođenja nameni zemljišta – ostaje bez mogućnosti da obezbedi hranu za više od 100 grla krupnih goveda!? I nikoga od nije stid, što su, bez njegovog znanja raskinuli ugovor u martu, a aneksom mu produžili do 1.septembra ove godine!?
Puna su usta demokratije i poštenja ovih dana gradonačelniku Šapca, Nebojši Zelenoviću, lelekanja koje valjda treba da se čuje čak do Strazbura, po starom dobro oprobanom receptu “ drž te lopova”!? A, ono što su njegovi direktori u JKP Vodovodu i kanalizaciji radili za sve ove godine – više liči na vreme bahatih feudalaca i kmetova iz ranog doba srednjeg veka, nego na moderno doba, u kome eto “cveta slobodarski Šabac”!!!
Naime, ovaj nesrećni pošteni srpski domaćin, “morao je” u ugovoru o zakupu pomenutog zemljišta da prihvati uslove kojih bi se postideo verovatno i gorepomenuti Srećko Šojić!? Osim redeovnih troškova, svake godine morao je da obezbedi I 130 kila žive vage prasetine za firminu slavu Bogojavljenje!?!
Direktorka ovog gradskog komunalnog preduzeća, Daniela Lovrin Gavrilović bila je toliko bezobrazna i bahata, pa je i u ovom aneksu produžetka ugovora o zakupu unela obaveznu klauzulu u članu 4. Da je zakupac obavezan za slavu firme u 2019. ( slava je na Bogojavljenje), obavezno obezbedi 130 kilograma žive vage prasećeg mesa, kada više i neće biti zakupac zemljišta!?! Pa šta je ovo gospodo šabački vlastelini…
Da li je ovo moguće u modernom slobodarskom gradu kakvim “Dušan, Zelenko i njihova bratija” nazivaju grad Šabac? Robna razmena, živi prasići za šest meseci produžetka ugovora o zakupu?
Da slučajno ovi prasići nisu namenjeni da se ponesu u Strazbur, na sednicu Saveta Evrope, pa su kao fol u ugovor stavili 2019.godinu?
Da nije tužno, jer jedan uzoran domaćin ostaje bez mogućnosti da ishrani svoju farmu krava – bilo bi smešno…. Ionako ono što rade šabačke dosmanlije odavno je postalo predmet podsmeha i sprdnje među građanima “okupiranog “ Šapca?!

Оставите одговор