Zelenovićevim sniskopiscima za priču o struji – smeju se i Božićeve krave muzare iz sela Maovi…

Kako jedna sasvim obična naprednjačka  poseta farmi krava muzara gazda  Božića u selu Maovi  može da postane “ velika tema” Zelenovićevih sniskopisaca?  U lokalnim medijima. Pišu i uzdišu. U nameri da brane neodbranjivo. Prizivaju nepostojeće i promovišu nedosanjano.

Namera je bila jasna i glasna. Da zapljunu one koji idu tamo, gde ne smeju ni glavu da provire njihove gazde, naručioci rukopoloženija… Ali su se pogubili u širokoj temi u kojoj nema ničega konkretnog i jasnog. Samo nebulozni citati nekoga ko je time  hteo  da se dokaže kako je “ mnogo pametan”. Zato bi uz taj tekst  mogao da im se podeli mali priručnik pojašnjenja i objašnjenja “ šta je pisac hteo da kaže”, uz koji bi obavezno morao da ide i onaj čuveni Balzakov citat iz pisma svom prijatelju, u kome piše: “ Izvini što nisam imao vremena da budem kraći”!

Ako je pisanje vrla veština, a jeste, neki svojim rukopisanijama dokazuju baš suprotno. Da se može pisati a ništa ne reći, da se može škrabati da te baš niko ne razume. A, možda  je ovo pisanije Zelenovićevih medijskih pratilaca, baš bilo namenjeno gazda Božićevim kravama muzarama?! Ko zna, možda bi one uspele da otključaju te velike misli u kojima je trebalo da se brani Zelenović i njegov mentor Petrović od pridošlih  “zlih ljudi” iz Srpske napredne stranke! Jer, ti nevaljalci su se našli da prozivaju šabačke vladare, samo zbog toga što nisu asfaltirali puteve po selima, što Maovćanima nisu doveli gradsku vodu, uradili kanalizaciju… Kao da je farmi gazda Božića potrebna gradska voda, kanalizacija… Mogu krave i po kladrmi…Ma i blatu do kolena. Nema veze. 

A, onda se sniskopisac konačno setio: “ Pa, da. To je to! Neko je spomenuo struju”!

Ma kakva voda, kakva kanalizacija, kakav bre  asfalt: Struja! To je tema! Petrović je skočio i podviknuo: “ Udrite po struji! To nema veze sa nama! Mi ne proizvodimo struju!? Mada, lepa bi i na tome bila zarada”…Zaigralo mu je oko iznad sede brade! Eto rešenja! 

I tako smo konačno raspetljali ovu šabačku rašomonijadu od teksta. Konačno smo saznali šta ne valja u selu Maovi…

I zbog svega toga, tamo neki, čuj, tek treći poverenik SNS Radivoje  Micić, pa tamo neka mlada stranačka aktivistkinja trebaju, ma šta trebaju, MORAJU  da se izvine Zelenoviću i Petroviću što ih prozivaju za sve ono što nije sagrađeno za 20 godina  vladavine u Šapcu i okolnim selima… A, ćute za struju… Prepoštenim zulumćarima hoće da podmetnu infrastrukturu, a struju kriju?! 

Kakav je to tek  propust Dušana Petrovića?! Zaboravio je da se “ugradi i u struju”… Ako nema proizvodnje u Šapcu, ma, bar da se ubaci u distribuciju?

Istina

E.E.

Оставите одговор