Zlikovačke carinske mere Tačija i Haradinaja prvo pogodile šiptare: U Južnoj Mitrovici hleb od danas poskupeo za duplo! Veknu koja je koštala 50 dinara,šiptari od danas plaćaju 100 dinara!

Ko drugome jamu kopa sam u nju pada! Haradinaj i Tači varvarsko-nacističkim metodama podizanja carina na robu iz Srbije na 100 odsto, nisu samo napravili probleme Srbima, nego izgleda prvo svojim sugrađanima!

Da je tako, svedoče nam naši sugrađani, koji su danas doznali da se hleb u Južnoj Mitrovici ( šiptarski deo Mitrovice) prodavao po duplo skupljoj ceni. Ako su neke vekne koštale 50 dinara, danas su plaćane celih 100 dinara! U Severnoj Mitrovici još je po staroj ceni..
Poznato je, da šiptari prave vrhunski hleb, da su pravi majstori u tome, ali i da vole da jedu hleb kao da je u pitanju nešto slatko! – tvrdi sagovornik Embarga iz Mitrovice. – Otprilike, dnevno se kupuje, onoliko vekni hleba koliko imaju ukućana. I sada su u velikom problemu, jer su hleb od jutros plaćali duplo skuplje! Eto, to su im napravili njihovi lideri, “pametni političari”, Haradinaj i Tači…
Opšte je poznato da se pšenica i brašno na Kosovo dovlače najviše iz Srbije i to je tako decenijama. Sada imamo situaciju da je robni transport suludim merama zaustavljen, pa su se trgovci, odnosno pekari, “dosetili” da dobro zarade na starim zalihama, koje neće baš dugo trajati… Od jutros sve pekarske proizvode šiptarski pekari naplaćuju duplo skuplje, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo mušterija, kojima je do politike Tačija i Haradinaja koliko do lanjskog snega…
Na pitanje kako će se Srbi “snaći”, naši bez nervoze odgovaraju:
Snaći ćemo se nekako…Navikli smo se na nevolje. Od njih nikada ništa dobro nismo ni dobili! Jedino nam je žao što su onako pokupili one momke, ni krive ni dužne. Strašno su ih tukli i maltretirali..
E.E.

Оставите одговор