Zminjačani, bolje da su zmijama pare dali, nego što su dozvolili da sa njima „raspolaže Strazburac“ Nebojša Zelenović… Ni trepnuo nije kad im je pred TV kamerama, „ukrao“ četiri miliona dinara!?

Kako je meštane mačvanskog sela Zminjak šabačka vlast prevarila uzevši im mnogo više para za balon salu namenjenoj osnovcima za fizičko, nego što su zaista i potrošili?

Nebojša Zelenović nije ni trepnuo kada je izjavio da je za balon salu namenjenu dečici u osnovnoj školi u Zminjaku potrošeno devet miliona dinara. Pohvalio se da je to napravljeno od novca prikupljenog od poreza za imovinu koju plaćaju vredni ljudi ovog mačvanskog sela i da je takva praksa na teritoriji celog grada. Novac od poreza se vraća meštanima, koji navodno odlučuju o tome kuda će novac otići. Sve bi bilo lepo da je istinito. Niti meštani sami odlučuju o svom novcu, o čemu je Embargo pisao, niti novac ide kuda je namenjen.
Odveo Zelenović svoju televizijsku ekipu da zajedno sa meštanim i decom podeli radost što će zimi moći ,umesto po učionicama, da nastavu fizičkog izvode u balon sali, za koju je ,kako je sam rekao potrošeno devet miliona dinara.
A prema dokumentaciji koja postoji, potrošeno je pet blizu pet miliona ,tačnije 4. 999.000 dinara. Kuda nestade četiri miliona, nije objasnio?
To pitanje postavio je dr Boban Birmančević , koji traži odgovor i zašto je dva puta produžavan rok za izbor izvođača i zbog čega je dva puta menjana dokumentacija.
23. februara 2017. godine objavljen je konkurs za javne nabavke , a 26. februara doneta i odluka o produženju roka i izmeni dokumetacije. Ko je imao vremena da za dva dana izmeni dokumentaciju,nakon čega su otvorene ponude? Rokovi su menjani dva puta , bez objašnjenja. Nakon februara poziv je obnovljen u martu, a 1. aprila doneta odluka o izmeni dokumentacije. Jedino objašnjenje je da se sve menjalo kako bi se već unapred izabrani izvođač uklopio u posao. U dokumentaciji stoji da je ugovorena cena izgradnje balon sale 4. 999.999 dinara, a Zelenović kaže da je utrošeno 9 miliona. Gde je razlika’?. O ovome će biti obavešetni i nadležni državni organi od kojih ćemo tražiti da preduzmu mere – rekao je Boban Birmančević.

Narodni poslanik i poverenik SNS-a se pita, šta je sa balon salom u selu Drenovac, koja je trebala da bude postavljena još 2016 godine.
-To obećanje dao je Zelenović pred izbore u aprilu . Tada je tvrdio da će sala biti podignuta u maju, a sada je kraj 2018.godine. Jasno je da je i to samo jedno od predizbornih obećanja koje nikada nije ispunio -kaže Birmančević.
Meštani Drenovca sigurno nisu zaboravili da im je neko obećao salu pre skoro tri godine, od koje nema ni traga ni glasa. I ona je trebalo da bude napravljena od novca od poreza. Porez je naplaćen, novac postoji, samo sale nema.
E.E.

Оставите одговор