“Zna se” ko po centru Šapca noću lepi plakate protiv države i predsednika u vanrednom stanju?

Dok građani Šapca kao jedaan od prvog  dana poštuju mere koje je država Srbija propisala u borbi protiv nevidljivogg neprijatelja koji kao rukom seje smrt širom sveta – jedna druga šaka pojedinaca ipak radi nešto drugo?! Bezobrazno, beskrupulozno… Što je najgore, rade i protiv sebe, svojih porodica, prijatelja, komšija…

Juče ujutro u centru grada osvanuli su na pojedinim mestima veliki plakati koji na najgrublji način pokušavaju da omalovaže i izvrgnu ruglu sve ono što država Srbija i njeno rukovodstvo danonoćno radi kako bi sačuvali naše živote! Očigledno da onima, koji mesecima unazad vode žestoku kampanju protiv aktuelnih vlasti u Srbiji, ili oni koje su oni svojom agresivnom politikom punom mržnje inspirisali – ni sada nije jasno – u kakvim vremenima živimo, sa kakvim se protivnikom suočavamo i da konačno u ovome moramo biti svi kao jedan?!

Kako god bilo, a desilo se, građane je ovakvo ponašanje onih koji su inspiraciju ili nalog dobili iz zna se kojih šabačkih centara lokalne moći, do te mere ogorčilo, da su na ivici samoorganizovanja i ličnog reagovanja da se ovakvi ispadi više nikada ne bi nigde ponovili!? 

A, da se ovakve stvari ne bi dešavale, neophodno je, da u uslovima vanrednog stanja, policija i istražni organi reaguju što pre i vinovnike ovakvog ponašanja privedu pravdi i primerno kazne! Ovo zaista ne bi trebalo da bude težak zadatak za šabačku policiju, jer je kompletan centar grada pokriven video kamerama sa raznih objekata… Dodatnu pomoć istražnim organima predstavlja i činjenica, da se ovaj format plakata nije mogao štampati na kućnom štampaču, već negde u gradu, na profesionalnom štampaču firme ili neke fotokopirnice… 

U svakom slučaju, građani traže od policije da što pre reši ovaj slučaj  i time dokaže da se nijedan pojedinac, grupa ili organizacija ne sme niti može sprdati sa naporima cele države da zauzda zlo koje nas je, ni krive ni dužne – zadesilo!

Ekipa dopisnika iz Šapca 

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *