Zorani Mihajlović, Vlada Ada, kao savršena „muljatorska“ – fasada!?

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ko je ministarkin višegodišnji emotivni, a izgleda i poslovni pratilac:

Ministarka i potpredsednica vlade Srbije, prof.dr Zorana Mihajlović tvrdi da živi samo od profesorske plate i da besplatno obavlja državnu funkciju, što su srpski mediji nebrojeno puta objavili… I to traje još od vremena kada je Mihajlovićeva prvi put postala deo vlade Srbije, 2012.godine kao ministarka energetike!

E, sad se pitamo, da li je baš tako? Da li zaista ministarka može da živi od profesorske plate sa privatnog „Megatrend univerziteta“ ( ili se još uvek zove „Džon Nezbit“, sasvim je svejedno), ako i vrapci u Beogradu znaju da gazdi Mići Jovanoviću „ ne cvetaju ruže, da su plate mnogim zaposlenima ( pa i profesorima i drugom nastavnom osoblju)  znatno smanjenje ( malte ne na minimalcu!?)“, odnosno da se odavno niko ne diči primanjima u ovoj visokoobrazovnoj privatnoj instituciji… Primera za to ima mnogo i glupo ih je sada nabrajati, što zbog tih pojedinaca, što zbog činjenice, da nam nije želja da se bavimo poslovanjem Mićinog fakulteta…

Ali, da i ministarka ima posebno povlašćen položaj na ovom privatnom Univerzitetu, kolika bi trebalo da bude njena mesečna plata, koja bi zadovoljila sve njene potrebe i prohteve koje godinama unazad gaji i uopšte ne skriva od javnosti? Svi znamo da gospođa Zorana itekako mnogo polaže na vizuelno, ako ne na sopstvenu vitku liniju ( istina, dosta ju je popravila), onda je to nadoknadila veoma skupim odevnim detaljima: njena torba koju nosi na prijemima košta više nego njena višemesečna primanja… Njen sat takođe, pa kostimi i drugi detalji iz  njene zaista bogate garderobe… Šta tek reći za preskupe prijeme i žurke u beogradskom Hajatu, pa čak i lomljenje slavskog kolača sa američkim ambasadorom, koji, sigurni smo, ni pojma nema šta to znači u srpskoj veri i tradiciji?! Ali, Zorani se mora učiniti. Ljudi, „njihova je“…

Da su njena primanja daleko ispod onoga koliko mesečno ministarka troši, dokaz je i jedan čaršijski detalj o tome, kako je uopšte stigla na profesuru kod čuvenog Miće Megatrenda. Priča ide ovako: „ Kad je Zorana osetila da u stranci nema skoro nikakvu političku podršku širokog članstva, zamolila je Miću da je primi za profesora, da ne ostane na ulici bez kore hleba, kad je iz stranke najure“!? Naravno, da to ni ona niti gazda Mića ne bi javno potvrdili. I niko im to i ne traži, jer ipak su to lični poslovni odnosi.

Ali, zar iko može poverovati da je ona mogla  svoju profesuru usloviti nekom visokom mesečnom zaradom? Gazda Mića Jovanović ju je sigurno oberučke dočekao kao predavača u svojoj firmi, ali sigurno nije voljan da je plaća kao da je Nobelovac…

Nije antikorupcijskom i neprofitnom portalu Embargo cilj da se bavi načinom odevanja i stilom života ministarke Mihajlović, ali nam je cilj da ukažemo na populizam i političku demamgogiju koju je ova gospođa do savršenstva izučila i razradila… I koju godinama u Srbiji vešto plasira, deleći lekcije svima, dok istovremeno sebe podiže na ne(zasluženi) pijedestal u najmanju ruku premijerke ili nedaj bože, predsednika Srbije!?

Ali, zbog svega rečenog, imamo pravo i obavezu da javno postavimo pitanje: odakle Zorani Mihajlović pare za „raskoš i široko“, bar za ono što javnost zna,  kad u vladi Srbije radi za džabe, a primanja na „Megatrendu“, iskreno verujemo, ni primaći nisu njenim samo ličnim potrebama?! A, kamo li za „široko“?

Sad stižemo do ključnog čoveka naše priče: gospodina Vlade Atanackovića, kako popularno ministarka javno kaže, „ njenog pratioca, srednjoškolsku ljubav koja je posle mnogo godina opet buknula“…

Vlada Atanacković, ili Vlada Ada kako ga ministarka popularno zove, u Zoranin život je ušao pre nekoliko godina, ali ne samo emotivno, već, po svemu sudeći i poslovno. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da je kratko ( mada niko nije objasnio  koliko je to  „ kratko“!?) Vlada Ada 2013.godine bio Zoranin savetnik u ministarstvu energetike?! Da je potom „ debelo petljao sa suprugom Zoranine šefice kabineta“, koga je sigurno upoznao i sprijateljio se u ministartvu energetike?

Ako Zorana važi za izuzetno odgovornu i poslovnu ženu, kako je onda sebi dozvolila taj luksuz da emotivno podredi poslovnom i da „ obnovljenu srednjoškolsku ljubav“ postavi za svog ličnog savetnika?! I da to nikome nije smetalo… Ili su se svi u njenom ondašnjem ministarstvu pravili „blesavi“, kao „ nema veze“. Podsećamo, da je to bilo vreme kada je gospođa Mihajlović najavljivala žestoku borbu protiv korupcije na svim nivoima, vreme kada je bila formirala specijalni antikorupcijski tim, pretila da će sa senzacionalnim otkrićima u radu javnih preduzeća iz njene nadležnosti – šokirati srpsku javnost!? I ništa. Od svega samo je ostao Vlada Ada, kao savršena „muljatorska fasada“…

  • Znamo za Vladu Atanackovića, ali ne bi da išta komentarišemo u vezi njega i šefice – uglavnom su komentari zaposlenih u Zoraninom ministarstvu. I sadašnjih i bivših.

Ko je čovek za koga beogradski „muljatorski poslovni krugovi tvrde da je od Hajata napravio svoju kancelariju  za dogovore i kasniju realizaciju kod šefice“? Da su poslovi koje on ugovara, previše ozbiljni dokaz je, (prema istim nezvaničnim izvorima)  da na „ finalne dogovore uvek šalje izaslanika, da ga neko ne bi snimio, pa posle ucenjivao“. Time štiti ne samo sebe, već pre svega „šeficu, svoju partnerku, sa kojom niko od poslovnih partnera uopšte nema nikakav kontakt“!

Podsećamo da su pojedini mediji ( posebno portali) već objavljivali da je Vlada Ada navodno pokušao da posreduje u ulasku Haradinajevih ljudi u srpske biznise, što je odmah demantovano iz kabineta ministarke Mihajlović?!

(nastaviće se)

Sutra: Ko je Vlada Ada: biznismen, mnogo započinjao, ništa uradio?!

Оставите одговор